Siemens PLC'ye USB/PPI Kabloyla Nasıl Bağlanılır?

Kumandaci

Üye
Katılım
23 Mar 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
merhaba usb/ppı kabloyla plc nasıl baglanabılırım.communicatıons secenekleınde sadece pc/ppı secenegı var.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşım pc konusunda iyi değilim sana link acamadım. ama formu araştırırsan plc bölümünde sana yardımcı olacak dökümanlar var
 
ilk önce usb kablonun driverini yükle sonra communication ayarlarından usb seçeneğini seç
 
selamlar programları stl demi yazsak ladder damı sizca hangisi daha uygun
 
Ladder daha büyük kolaylık sunar.Stl sadece kapı simgeleri ile yazılır.Bence ladder varken stı düşünme arkadaşım şimdiden kolay gelsin..
 
programlama dilleri
Ladder
Elektrik şeması okumaya alışmış elektrikçilerin kolay anlayabileceği bir dil olarak geliştirilmiştir. Çünkü ilk başta çizilen elektrik şemalarına göre elektrik panoları üzerinden otomasyon yapılıyordu. Mevcut elektrik panoları çok büyüktü. Bunları elektrik şemalarından direk olarak plc pogramına çevirmek gerekiyordu. bunuda daha çok elektrikçiler yaptığından ladder gelişti.Arıza durumda arızayı çözmede işi çok kolaylaştırır. Mouse kullanmayı çok gerektirir bu sebeple program yazmak yavaştır.
Daha sonra yazılımcılar işin için girdi. O zamanlar assembly dili vardı. Micro işlemciler programlanıyordu. Bu sebeple stl dili geliştirildi. Stl dilinde isteğin gibi program yazabilirsiniz kontrol sizdedir. ladder da yapılamayacak ladder ın kabul etmediği bir çok işi stl de yapabilirsiniz. Fakat bu durumda sizden sonra gelen kişi arıza olduğunda sistemi çözmesi zordur. stl klavye ile yazılan pek mouse un kullanılmadığı assemby benzeri olduğunda profosyeneller 3-5 sene öncesine ve halende bu dili tercih ederler. En büyük dez avantajı arıza durumunda sistemde arızayı bulmak profosyonellik ister.
 
arkadaslar bana plc data iletişim kaplosu lazım devresi olan varmı burda paylaşabilir mi
 
Ilk önce drver kur sonra usb tak pc ne sonra bilgisayarım sag tıkla aygıt yöneticisinden com port tanımış bi kontrol et tanıdıysa o na bir com port numarası ver öregin 7 olsun sonra pc programında girişe yaz bu noyu baglantıyı kurar kurmuyosa pc programında com 1 com 2 com 3 ayarı var ora bak büyük ihtimal 1 dene olmasa 2 dene saygılar...
 
stl kapılarla yazılan komutlar değil yazım dilidir.stl öğrenmenin dez avantajı olamaz avantajları olur.yarın bir gün bir plcden programı çekersiniz bi bakarsınız stl le yazılmış.ne yapacaksınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,003
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst