Siemens PLC lerde kullanılan Multi instance nedir?

mktrnemre

Üye
Katılım
24 Ara 2017
Mesajlar
16
Puanları
1
Merhabalar,
step7 arayuzunde s7300 ile çalışıyorum ve bir konuda yardıma ihtiyacım var. Multintance data blok oluşturma nasıl yapılıyor, hangi durumlarda yaparız SFC SFB blok kullanımı nasıldır. kendi özel tımerımızı nasıl olusturuyoruz? net ortamında yaptıgım arastırmalar daha çok tia arayuzu için. step7 için kaynak bulmakta zorluk çekiyorum. Lokal anlatımlar dışında daha ayrıntılı bulabilecegm veya anlatacak video linki falan varsa paylaşırsanız sevinirim. (forumda eski konuşmalara baktım ancak istediğim ayrıntıda bulaadım)
iyi çalışmalar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Multiinstance mantığını örnek vererek anlatmak gerekirse diyelim ki fb1 bloğunuz var ve bu blok için de fb2,fb3,fb4... fbler çağırmanız gerekiyor, normalde bu işlemde herbir fb için bir db(data blok) oluşturmanız gerekir ve programda bir sürü db oluşur bu prg ın okunaklılığını azaltır, arıza bulma zorlaşır.
Bunun yerine fb1 için oluşturduğunuz DB1 bloğu içinde diğer fb2,fb3,fb4 lerin db lerine yer açarsak(tanımlarsak) db1 içinde fb1 de kullanılan tüm data blokları toplamış oluruz. Bu şekilde db1 e online bakarız ve diğer tüm fblerin durumlarınıda görmüş oluruz ve prgamımız daha az db içerir, okunaklık artar, arıza bulma kolaylaşır.
Aşağıdaki linkte nasıl oluşturulduğu anlatılmış. Ayrıca Ektede örnek ekledim.
https://support.industry.siemens.co...and-update-multiple-instances-?dti=0&lc=en-SI

 

Ekli dosyalar

  • Multiple Instance.zip
    383.3 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
S7 1500 için multi instance anlatım ingilizce.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst