Siemens Toggle FB Block Program Yardımı lütfen.

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar merhaba,
programını incelediğim bir tane programın içerisinde FB1051 adında bir tane fonksiyon bloğu yapılmış. Ekte resmi mevcut. bu bloğunda ekteki gibi içerisindeki program yazılmış. Ben bu program neden yazılmış hiç bir şey anlamadım. aynı çıkışı hem set ediyor hemde reset ediyor. bunun anlamı ne olabilir? bir fikri olan yardımıcı olabilir mi lütfen.
 

Ekli dosyalar

  • FB1051.jpg
    FB1051.jpg
    158.8 KB · Görüntüleme: 35
  • Test.jpg
    Test.jpg
    209.3 KB · Görüntüleme: 34
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tek girişle start stop, tek butonla start stop gibi, bi kere basınca set, ikinci basınca veya reset gelince çıkış reset.
Örnek olarak ben bunu operatörün olduğu istasyonda ürün gönder pedalı var, bir sonraki istasyon meşgül ve operatör ürünle ilgili işlemi yaptıysa pedala basar, 1 adet lamba yakılır, bunun anlamı, bir sonraki istasyon boşalınca operatör onay vermiş olduğundan otomatik ürünü gönderir ve gönderme işlemi başlayınca lambayı(onayı) resetler, tekrar bir sonraki ürün için pedal bekler. Şeklinde kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Sayon ElektronikMuh yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst