Siemens PLC Çıkışı Kaç Ampere Kadar Dayanır?

Katılım
14 Kas 2011
Mesajlar
55
Puanları
1
arkadaşlar s7200 plc çıkış kontakları kaç ampere kadar dayanır 24 volt sinyal lambası bagladım herhangi bir sakıncası olurmu bir de plc yi besledigim 24volt dc bozuldu yenisini alıcam kaç vat almam gerekir..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
plc in transistör çıkışlı ise 100 ma çeker röle çıkışlı ise 2 amp çeker.alacağın güç kaynağını besleyeceğin devre elemanlarına göre seçiyorsun.bunun için birşey diyemeyeceğim
 
plc transistör çıkışlı ben egitim seti olarak kullanıyorum sadece plc çıkışına 24v 12w sinyal lambası baglamıştım ama güç kaynagım da yandı plc çıkışlarınıda kontrol edemiyorum plc zarar görmüştür egitim seti için 20w lık güç kaynagı alırsam yeterli olurmu...

arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
24v 12w lamba 500mA akım çeker. plc transistorlü ise bu sakıncalı. çıkışa role bağlayıp çalıştırırsan olacaktır.
 
teşekkür ederim sadece egitim seti için nekadar güç kaynagı alsam yeterli olur....
 
teşekkür ederim sadece egitim seti için nekadar güç kaynagı alsam yeterli olur....

isterseniz 24v 1000Ah olsun bunun çıkışı güçlendirmesi ile ilgisi yok.çıkış transstorlerin max 100mA olduğu için çıkıştan bundan fazla akım çektirmez, yada tr bozulur.

bir güç kaynağı seçimi yapılırken bağlanacak olan yükün gereksinimlerini rahatılkla karşılıycak kadar olmasına dikkat ediniz.
benim tavsiyem 24v 3A smps olur. bir çıkış 100mA diyerekten 200mA lik bir güç kaynağı almamak gerekir.bütün çıkıştaki yüklerin aynı anda aktif olma durumu göz önüne alınmalı. eğer çıkışlara röle bağlanacaksa bu rölelerin bobin akımlarıda keza hesap edilmeli.(20-50ma)

güç kaynağı gücü yüksek olmasında sakınca yok istersen 5-yada 10A lik alabilirsin.yükler kendi akımlarını ihtiyaçları kadar çekecektir.
 
Ayrıca plc çıkışımnda solid state role kullanadabilirsin.sinyalizasyon devrelerde sıkça kullanılır.
 
SSR ler bir eğitim amaçlı bir uygulamada röleye nazaran pahalı olacaktır.
 
Ben anlamiyorum plc cikisi kac ampere dayanir. Muhendislik altyapisi yok dokuman okumak yok eline plc alan bu cihazlari oyuncak gibi kullaniyor. Insan hayati, tesisin duzgun veya verimli calismasi bu cihazlara baglidir. Herkes part time is yapar gibi plc programlamaya çalisiyor. Daha gecen gun bir musterinin makinasi icin program yazdim. Kendini otomasyoncu diye tanitan dandik adama bir senedir para veriyorlar daha adam bir senedir 3 gunluk programi yazamamis. Ben yillar suren emegimi tecrubemi, muhendislik bilgimi koyuyorum ortaya dahasi sozlesme imzalayip fatura kesiyorum. 10 tane adam calistirip ssk sini oduyorum biri ihalede karsima cikip malzeme fiyatina is yapacagini soyleyip elimden isi aliyor yada yok pahasina isi yapmama sebep oluyor. Sonuc is donup dolasip yine bana geliyor. Musterinin makinasi yatmis adam zarar etmis ne fayda. Karsisindaki profesyonel degil ki.
 
arkadaşım plc giriş ve çıkışları direk olark kullanmak sakınca yaratır.yeni yapılan sistemlerde dikkat edersen relay üzerinden işlem ymaptırılır.daha güvenli olur..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst