siemens pc panel ethernet bağlantısı

preg09

Üye
Katılım
2 Ağu 2007
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elmizde siemensin 19' pc paneli var ve bu panel pc üzerinden wincc v6.0 programı çalıştırılarak kontrol yapılıyor.Benim sorum ise şu işletmedeki ağbağlantısı üzerinden bu pcyi görebildiğim takdirde wincc programını ağ üzerinden açıp çalıştırarak başka bilgisayrda değerleri gözlemleyebilirmiyiz.Sonuç olarak Scada kurmadan ethernet bağlantısını kullanarak operatör panelindeki görüntüyü başka bir bilgisayardan görmek istiyorum bu mümkünmüdür?Sadece ekrandaki değerleri görmek istiyorum kumanda etmek değil.bu konuyu çok merak ediyorum yorumlarınızı bekliyorum tşkrler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşlar bir fikriolan yok mu.yoksa ethernetbağlantısı sadece program yüklemek için kullanılan bir bağlantımıdır?Panel pcdeki ekranın görüntüsünü başka bir pcye aktarmak mümkün değil mi?eğer bu mümkün değil ise scada ile bunu nasıl yapıcam.bir masaüstü bilgisayara haberleşme kartı alıp PLC üzerinden mi haberleşicem.Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Arkadaşlar elmizde siemensin 19' pc paneli var ve bu panel pc üzerinden wincc v6.0 programı çalıştırılarak kontrol yapılıyor.Benim sorum ise şu işletmedeki ağbağlantısı üzerinden bu pcyi görebildiğim takdirde wincc programını ağ üzerinden açıp çalıştırarak başka bilgisayrda değerleri gözlemleyebilirmiyiz.Sonuç olarak scada kurmadan ethernet bağlantısını kullanarak operatör panelindeki görüntüyü başka bir bilgisayardan görmek istiyorum bu mümkünmüdür?Sadece ekrandaki değerleri görmek istiyorum kumanda etmek değil.bu konuyu çok merak ediyorum yorumlarınızı bekliyorum tşkrler.

Soruyu 3 defa okludum ama anlamadım. Operatör panelinde WinCC var. Ağdaki bir makineden buna bağlanıcaksın. WinCC kurmadan görebilirmiyim diyorsun. Ne ile görmeyi düşünüyorsun. Panel ve bilgisayar bağlı bilgisayar ekranına bakıyoruz masaüstü arka plan resmini seyrediyoruz. Hangi programı çalıştıralım da bize paneldeki değerleri göstersin.
 
Ha sen başka bir program soruyorsun. Uzak masaüstü bağlantısı ile görebilirsin ücretsiz.
 
uzak masaüstü bağlantısıyla ücretsiz nasıl görücem? Bu yazalımın ücretsiz olanı var mı?
 
Panelde oluşturdugun programı pc ekranı icinde oluşturur ve bunu plc ile haberleştirirsen hem pc den hemde panelden aynı seyleri görur ve kumanda edebılırsın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst