Siemens motor fren açma bobini

balikci

Üye
Katılım
30 May 2007
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar çalıştığım fabrikada Siemens masterdrive motor sürcüsü ve motoru mevcut.Söylemiş olduğum bu arıza genelde pazartesileri sabahları makinaya start verildiğinde yaşanan bir sorun.Motor start aldığında ilk önce fren bobini açıyor.Fakat fren bobini açarken motordan fren açma sesinden hariç başka bir ses daha duyuluyor.Ne zmanki bu sesi duyduğumda ilgili motor sürücüsü arızaya geçiyor.Motor frenine ait kontaktörü elimle beş altı kez ard arda bastığımda yada kontaktörü uzun süreli elime basılı tuttuğumda bazen motordan duymuş olduğum iki defa fren açma sesini duymuyorum.O zaman cihaz normal start almaya başlıyor.İçinizden buna benzer sorun yaşayan yada fikri olan arkadaşlar varmı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sürücünün verdigi arıza aşırı akım arızasımı arıza kodunu yazarmısın?bide freni iptal ederek dene bakalım mekanik bir blokajda olabilir.
 
arızanın genelde pazartesi olduğunu sölemişsin. eğer sisteminiz bir gün duruyorsa motorun bulunduğu ortam soğuk ise fren balatası diske yapışıyo olabilir. büyük ihtimal sorun frendedir diyorum. daha önce bende böyle sorunlar yaşadım. ama tam kanaat etmek istiyorsan freni motordan ayır öle dene kolay gelsin.
 
Evet sorun genelde pazartesileri sisteme start verildikten sonra yaşanıyor.Belli bir süre geçtikden sonra sorun düzeliyor.Motor frenini nasıl ayırıcam.Motoru demonte ederekmi?Motorda enkoder mevcut.Demonte esnasında hasar vermekden korkuyorum...
 
motoru demonte ederek yapman daha kolaysa o şekilde dene.büyük ihtimal bence frenin disk ayarı kaçmış.eline bir sentil alıp ölçerek diskin temas yüzeylerinin boşlugunun eşit olmasını sağlamalısın.balatasıda bitmiş olabilir diskin iki yüzeyininde balatasına bak bakalım.kolay gelsin.fren düzenine ulaşman için enkoderi sökmen gerekecek sanırsam.korkacak bişi yok o kadar zor değil sökmek.
 
arkasım oncelikle senin arızan mekanikide ola bilir.Yakın zamanda motorda frenle ilgili bir uygulama yaptınızmı fren bobininin kampana çekme bırakma mesafesi fazla ola bilir. eger makinanız surekli dur kalk yapıyorsa frenin ısınmasından ve balataların deforme olmasından yapa bilir fren devresini besleyen diyot kontaktör veya kontakta sorun ola bilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst