SIEMENS LOGO Yazılımı hakkında.

heradam

Üye
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
65
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar.

PLC kulllanmaya yeni başladım yine Forumdaki arkadışımın tavsiyesi ile Logo ile tanıştık. Logo yazılımı içindeki lojik kapılar ile Program yapmak Elektronikçi olduğum için bana kolay ve pratik geldi.
Aynı şekilde Lojik kapı devreleri ile Program yazabileceğim başka marka yada Siemen ürünlerinden hangileri vardır.
İlerleyen zamanlarda plc ile Servo motor kumanda etmeyi düşünüyorum fakar Siemens in en fazla 5kHz çıkışı olduğu ve bu çıkışın Servo kontrolü için yetmeyip yerine Fatek kullanmamı tavsiye ettiler.
Fatek benim açımdan Lojik kapılar ile programlanamadığından ( ben bulamadım yazılımının içinde ) bana çok cazip gelmedi.

Logoda Kullandığım lojik kapılarla yapılan program başka hangi plc lerde vardır.

Saygılar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
üstat bende elektronik mezunuyum logo ile plc programlama arasında farklar şimdi burada plc tercih ederken senin servo motorun ne amaçla kullanılacak bu çok önemli mesela ben delta kullanıyorum 28sv serisi ile iki eksen iyi işler çıkartabiliyor ve sürmesi çok kolay logodan plcye geçiş yaparken biraz sabır gösterip ladder ile programlama öğrensen senin için daha iyi olur kanısındayım

ilhan
 
Üstadım Selam.
Aslında farkındayım Ladder ile bu işler daha iyi olacak fakat İşlerimin arasında kaliteli zaman bulup nasıl öğreneceğim pek gözüm kesmiyor. LOGO yu görünce Misket torbası bulmuş çocuk gibi sevindim ladder çok gözümdü büyüyordu. Ama kaçış yok gibi yakında bu işi bana öğretecek birini bulsam özel kurs almayı düşünmüyor değilim.
 
siemens plc ve logo dersi için(******)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
siemens step7de de var; ladder, stl genelde bilinen ve kullanılandır ama fbd'de lojik kapılarla programlıyosun; hatta bi de graph var, özellikle makina otomasyonlarında prosesi karıştırmamak açısından kolay bi yazılım sistemi olmuş.
 
Arkadaşlar SIEMENS S7 için similasyon içeren bir program varmıdır.
S7 üzerinde biraz çalışmak istiyorum.
 
İndirme Linkini göremedim.
 
Ben programı nereden indireceğimi bulamadım.

LOGO ile Servo Motor Kontrolü yapabilirmiyiz bu işe yarar komutları varmıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst