Siemens LOGO! nedir

M.Ozkan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
977
Puanları
156
Logo siemensin ürettiği evrensel lojik modüllerdir. Yani PLC nin minik tasarımı olarak düşünebilirsiniz. Çok fazla işlem gerektirmeyen alanlarda, küçük otomasyon çözümlerinde kullanılırlar. Ayrıca Basic modelinde küçük bir opratör panel ve soft keyler vardır. Bunların yardımıyla prosesin gidişatı, arızalar yada dışarıdan gelen herhangi bir bilgi okunabilir, değiştirilebilir. Ayrıca Ekranlı versiyonlarında Logo Soft Comfort kullanılmadan programlama yapılabilir. (Yalnızca Function Block Diagram). Fiyatlarının ucuz kullanımı ve programlanmasının kolay olması nedeniyle küçük otomasyon çözümlerinde oldukça sık kullanılırlar. 8 Input 4 outputlu bir Pure yada basic versiyonunu 130 $ civarında temin edebilirsiniz. Ama aynı özelliklerde bir PLC almaya kalkarsanız ve projeniz küçükse vereceğiniz 2000-3000 $ sizin için oldukça ziyan olacaktır. Logo içerisinde Kontaklı çalışma devreleri, Zamanlayıcı, sayıcı, Digital işlemler, Analog işlemler, Gerçek zaman saatine dayalı işlemler, Shift Register, ve Sanal röle (Memory, marker yada merker olarak söylenir.) gibi fonksiyonlar kullanılabilir. Pure versiyonunda max 130 Blok kullanılabilir (130 Fonksiyon) İşlemci modülüne ek olarak I/O ve Analog I/O yada ASI genişletme haberleşme üniteleri takılabilir. Ev ve kamusal otomasyon sistemlerinde basit otomasyon sistemlerinde tercih sebebidir.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn elektronikmuh ustam yukarıda bir link vermişsiniz fakat tıkladığım zaman sayfa bulunamamaktadır diye bir mesaj geliyor sitenin arayüzü değiştirildiğinden buyana aynı sorun ile karşılaşıyorum Çok faydalı bilgiler,Ulaşmak istiyorum fakat yukarıda yazdığım sorun ile karşılaşıyorum bu konuya bir çözüm bulunursa çok memnun olurum...
 
katkılarınızdan dolayı tesekkur edrim daha detaylı bilgi verirseniz seviniriz..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst