siemens klima yardım

apex1

Üye
Katılım
30 Haz 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Evde S1ZMI18000 klima var 2-3 aydır kullanmıyordum sürekli soğuk üflüyor sıcak konumda hiç bişey yapmıyor ayarlarını kurcaladım bir gelişme olmadı, bilgisi olan arkadaşlar neden olabilir acaba yardım edebilirmisiniz.uzun süre çalışmadığı için bişeyler donmuş olabilir mi acaba.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
4 yollu vana takılı kalmış olabilir, 4 yollu vananın bobininde arıza vardır veya kart 4 yollu vanaya sinyal göndermiyordur.
 
4 yollu vana bilmiyorum kardeş
 
4 yollu vana diğer adı heat-pump bu klimanın dış ünitesinde bulunur selenoid vanadır üzerinde bir bobin vardır bu bobin elektriksiz durumda iken kompresörden çıkan soğuk gazı iç üniteye ,sıcak gazı dış üniteye gönderir.Kışın ısıtmaya aldığın zaman bu bobine elektrik gelir ve vana sıcak gazı iç üniteye ,soğuk gazı dış üniteye gönderir. klimanın kompresörü çalışıyor ve sadece soğutma yapıyor dediğin için bu yorumu yaptım. Eğer fazla bilgin yoksa işi bilen birine bırakmanı tavsiye ederim elektrikle şaka olmaz. önce güvenlik derim umarım yardımcı olmuşumdur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst