Siemens cep telefonu şarj istasyonu(s30880-s1201-a101-1) class 2 battery charger

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koc006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Batarya yok maalesef zaten bataryası da kalem pil şeklindeydi. Bunda öyle bir şey olduğunu bende düşünmüyorum. Ben bunda ölçüm yaparken denedim. Az önce miliamper kademesinde ölçüm yaptım. devreden 0.19ma akım çekiliyor. Gösterge ledi yanıp sönüyor.

Amper ölçümünü batarya ile mi yaptınız yoksa bataryasız mı? Nasıl yaptınız?

Buzzer ile ölçtüm . Direnç ile tekrar ölçeyim.
Direnç ölçümü ile ölçtüm. 0.0 ohm değer gösteriyor
güzel insan, sanırım ölçüm yaparken bazı hatalar yapıyorsunuz. ölçü aletinde, buzzer veya diyot kademesi süreklilik/ kısa devre testi için kullanılır. direnç/ veya omaj kademesinde de direncin ohm değeri okunur. yani yaptığınız iki testte de voltaj ölçümü yapmamışsınız. şansınız bol olsun.

güzel insan, sanırım ölçüm yaparken bazı hatalar yapıyorsunuz. ölçü aletinde, buzzer veya diyot kademesi süreklilik/ kısa devre testi için kullanılır. direnç/ veya omaj kademesinde de direncin ohm değeri okunur. yani yaptığınız iki testte de voltaj ölçümü yapmamışsınız. şansınız bol olsun.
Ustam dediğinizi anlayamadım. Kondansatör ile - arasını ölçtüm. 0.0 ohm ölçüyor. Ölçümü nasıl yapmam gerekiyor. Belki de yanlış ölçüyorum. Haklısınız. Voltaj ölçümü dediğiniz durum nedir ? Uçlar arası mı ?

Ustam dediğinizi anlayamadım. Kondansatör ile - arasını ölçtüm. 0.0 ohm ölçüyor. Ölçümü nasıl yapmam gerekiyor. Belki de yanlış ölçüyorum. Haklısınız. Voltaj ölçümü dediğiniz durum nedir ? Uçlar arası mı ?
güzel insan, voltaj, ölçü aletinde voltaj kademesinde ölçülür, doğru değil mi? omaj/ohm kademesinde ölçüp gördüğün 0,00 değeri kısa devreyi veya sürekliliği gösterir. voltajı değil. kutuplu kondanstörün eksi veya artı ucunu görmek için sadece işaretleri/simgeleri okumak yeterlidir değil mi? bu zımbırtı şarj aleti olduğuna göre çıkışta DC voltaj ölçmek gerekir. bunu da ölçü aletinin DC kademesinde yapabilirsiniz. diyot-buzzer- ohm kademesindeki ölçümlerin alakasını anlayamadım. eğer açıklarsanız ben de yeni bir şeyler öğrenmiş olurum.

güzel insan, voltaj, ölçü aletinde voltaj kademesinde ölçülür, doğru değil mi? omaj/ohm kademesinde ölçüp gördüğün 0,00 değeri kısa devreyi veya sürekliliği gösterir. voltajı değil. kutuplu kondanstörün eksi veya artı ucunu görmek için sadece işaretleri/simgeleri okumak yeterlidir değil mi? bu zımbırtı şarj aleti olduğuna göre çıkışta DC voltaj ölçmek gerekir. bunu da ölçü aletinin DC kademesinde yapabilirsiniz. diyot-buzzer- ohm kademesindeki ölçümlerin alakasını anlayamadım. eğer açıklarsanız ben de yeni bir şeyler öğrenmiş olurum.
Ustam ben zaten dc voltaj kademesinde ölçüm yaptım. Bu resimlerde de mevcut . Ben burada belirttiğim gibi sadece + ve - uçları bulup pil şarj etmek istiyorum sağlıklı ve güvenli şekilde. Ölçüm değerlerini yazdım. 4.3 - 4.2 v 0.2 v değerlerini belirtilmiştim. Multimetre ile nasıl ölçüm yapılır biliyorum o konuda sıkıntı yok . Saygılar. 🎩

Bu cihazda acayip bir absürtlük var. Telefon şarjı dediği işlemiçin giriş gerilimini aynen çıkışa veriyor. Yani hiçbir işlemi yok gibi. Batarya şarjı dediği işlem için sadece buck converter işlemi yapıyor. Etiketine bakarsanız ölçtüğünüz gerilimi aynen orada görürsünüz.
Bu iki işlem için iki ayrı çıkış konnektörü olmalı.

Son düzenleme:
Ben bu cihazı çözemedim.

burada sanırım beyaz kablo eksi, buradan çıkış al 18650 yi besle, gözlem sonucunu bildir lütfen. (beyaz eksi değilse artı uçtur, kablo yerlerini değiştir)
1749995338313.webp

Bu şekilde besledim. Pilde Gördüğüm gerilim 3.2v ve voltajda bir yükselme olmuyor. Yani pil voltajı artmıyor bağladığımda
ölçtüğüm mA değeri de 0.19 larda . Sanırım devre enerji vermiyor beslemiyor pili. Sistem devreye girmiyor.

Forum istatistikleri

Konular
131,463
Kullanıcılar
455,378
Son üye
adhkfhxdchdvgshdjkg

Yeni konular

Geri