Siemens 70 Ekran Tv. Arizasi

ŞEF

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,967
Puanları
806
Yaş
64
Arkadaşlar !
Benim 70 ekran siemens marka tv. son bir aydır görüntü gidiyordu, osmanlı usulü tokat atma, sarsma gibi hareketle geliyor, bir süre sonra tekrar gidiyor. Fakat bu arada ses gitmiyor ve stand-by ledi yanıyor. Şimdi görüntü tamamen gitti daha gelmiyor. Ses hala var. (osmanlı usulü tokat atmayı inşaallah tatışma konusu yapmayız).

Fluke rumuzlu arkadaşımızın "NORDMENDE MARKA TV. ARIZASI" isimli yazısında bahsettiği gibi arka kapağı açıp, tüpe giden bobinin yanındaki SCREEN ve FOCUS yazan potlarla oynadığım zaman az bir görüntü geliyor ama odanın ışığını kapattığım zaman görülüyor. Kapatıp tekrar açtığımda gene gidiyor.

Acaba siemens tv. hangi şase grubuna giriyor ve Fluke arkadaşımızın önerdiği talimatlara uymalımı, ya da başka tavsiyesi olan varmı ? Teşekkür ederim. HOŞÇAKALIN
 
Görüntü karanlıkta görülüyor diyorsunuz? Bu nasıl bir görüntü? yani normal görüntümü yoksa sadece çizgi falan mı?

Eğer ortada yatay çizgi var ise sorun Vertical katındandır. Dikey çizgi var ise Horizantal, Eğer resim var ama çok karanlık ise, Chroma katından yada RGB katından olması muhtemel. Screen Potunu açtığınızda ne görüyorsunuz?


TV ye darbe uyguladığınızda normale dönüyordu ise sorun soğuk lehim hatası görünüyor. Tüm şaseyi kontrol etmelisiniz.
 
Sayın fluke !

Bahsettiğim görüntü çok karanlık bir görüntü. Çizgi olayına gelince mavi bir zemin üzerinde 3 santim aralıklarla yatay beyaz çizgiler oluyor. Soğuk lehim olayına gelince ; bütün lehimleri tek tek elden geçirdim (çok küçük yanyana olanlar hariç).
 
Merhaba arkadaşım aynı arıza benim tv.nin başınada geldi arıza lehimden olduğu anlaşıldı.ben sadece tv.nin içindeki tozları almak için sökmüştüm sonrada ses var görüntü yok olayı oldu
 
Çizgi aşağıdaki resme benzer bir görüntü mü?

Yatay kesik kesik çizgiler var ise sorun CRT katından yani tüpün arkasında takılı olan elektronik devre üzerinde olabilir. Ben bilhassa bu kat üzerindeki lehimleri tekrar kontrol etmenizi öneriyorum. Ayrıca EHT trafosu (Tüpün üstüne takılı olan kalın kablonun bağlı olduğu bobin) üzerinde iki adet pot olacak. Bunlar Focus ve Screen. Screen ayarını açıp beyaz çizgilerin çoğaldığını görür iseniz arızanız Chroma yada CRT katından. Chroma katı arızasını bulabilmek için TV nin şemasına ihtiyacımız var. Yukarıda anlattıklarımı doğrulayın, görüntünün bir resmini çekip bana gönderin, sonrasında TV nin arkasında yazan tam modelini yazın. Tekrar inceleyelim.
 

Ekli dosyalar

  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    42.3 KB · Görüntüleme: 59
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın Fluke !
Tv.nin resimlerini çektim, göndermek istedim fakat 1024 kb ' ten büyük olduğu için gönderemiyorum. Resimleri nasıl küçültebilirim ?
Bunun için de yardım edersen sevinirim. HOŞÇAKAL
 
Eğer resimlerinin uzatısı .bmp ise Windowsun Paint programında aç. Dosya-Farklı kaydet seçeneğini kullanıp uzantısını .jpg olarak belirle.

Dijital fotoğraf makinesi yada telefon ile çektiysen, eğer bilgisayarında office programı var ise şu yolu izle.

Başlat> Tüm Programlar> Mcrosoft Office> Microsoft Office araçları> Microsoft Office Picture Manager çalıştır.

Resmi tutup program içerisine sürükle. Resim program içerisine yerleştikten sonra üstüne birkez tıkla ve sağ kısımda bulunan Düzenle başlığının altından Resmi düzenle butonuna tıkla.

Açılan yeni bölümde Resim boyutunu değiştir başlığı altındaki yeniden boyutlandır seçeneğini kullan.Yeniden boyutlandırma ayarları altından Önceden tanımlandırılmış genişlik x ve yükseklik > E-Posta Büyük 314*235 yap ve Tamam butonuna tıkla. Dosya menüsünden farklı kaydet seçeneğine tıklayıp dosyayı kaydet.
 
Sayın Fluke !

Dediğiniz gibi tüpün arkasındaki kartın tüm lehimlerini elden geçirdim. Fakat değişiklik olmadı. Sorun gene devam ediyor. Screen potunu saat yönünde biraz çevirince ekranda kırmızı ton hakim, biraz daha çevirince yeşil ton hakim oluyor. Sona kadar çevirince mavi zemin üzerinde beyaz çizgiler oluşuyor. Ama sizin dediğiniz gibi kesik çizgi değil. Üstteki düz çizginin sol tarafından ince bir çizgi çıkıp, alttaki düz çizginin sağ tarafına değiyor. Görüntüler gene karanlık çıkıyor. Resimleri çekerken ışıkları söndürdüm.
Tv.nin modeli : FS 270 V6
 

Ekli dosyalar

  • resim 1.JPG
    resim 1.JPG
    67.4 KB · Görüntüleme: 68
  • resim 2.JPG
    resim 2.JPG
    77.5 KB · Görüntüleme: 57
  • resim 3.JPG
    resim 3.JPG
    61.8 KB · Görüntüleme: 49
Moderatör tarafında düzenlendi:
SN.SEF

senın tvnın tup soketınde yada dst trafosunun etrafında soguk lehım var evde havya ve lehım bulunduruyorsan lehımlerı tazelemen yeterlı olucaktır.kolay gelsın...
 
tokatla çalışan elektronik cihaz

bi süre sonra arıza yaratır

ya da soğuk lehim ve bakır hat çatlağı kopmuştur

lehip çevresi dipleri ve uzun hat bakır hatlar kopması

şaseninin kıvrılması testi ve eğmek bükmek

gelmiyorsa gerçek bi arıza

yada hat takibi

Tehlikeli

elektrik varken hat voltajlarını onayla

Extradan malzeme bacakları çürüme dipten

alttan üstten gözükmez

TEHLİKELİ
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,803
Son üye
ERSEDAT

Yeni konular

Geri
Üst