Siemens İle PID Kontrol

ArkadaŞlar Pid Control Parameter A Gİrerken Hardware Aktİf GÖzÜkmÜyor Ve Bunun Nİtecesİnde "hardware Not Found "dİyor.bunun İÇİn Ne Yapmam Gerek Bu Arada Cpu Özellİklerİnden Kesme Frekansini Da Ayarlayamadim Yardimlarinizi Beklİyorum :-\
 
Selam Arkadaslar,

aranizda Yeni Oldugumu Ve Mutluluk Duydugumu Belirtmek Isterim. Sizden Ricam Acaba Icinizde Simatic Manager`in Stadart Library`de Bulunan Fb 42 Pid Kontrolorun Parametrelerinin Tam Olarak Aciklayabilecek Varmi?
 
Arkadasım sordugunuz konuyla ılgılı olarak daha once sıtemızde acıklama yapılmısdır.
 
Şifre www.kontrolkalemi.com hezamanli gibi yazmayı unutmuşum.. Teşekkür ederim hatırlattığın için ;)
TOREX selam.
Konu baya önce açılmış ama benim şimdi ihtiyacaım oldu.cevaplarsan sevinirim. Şimdi senin yazdığın fb 41 bloğunu kopyalayıp kullanınca sıkıntı yok çalışıyor sistem . ma kendim fb 41 bloğunu kütüphaneden alınca pid bloğu pv_per değerinden gelen değeri görmüyormuş gibi davranıp lmn_per değerini sona kadar arttırıyor. sp_int değerini 10 , pv_per değerini 27648 versem dahi yine lmn_per değeri artıyor. nedeni hakkında bilgin varmı? senin oluşturduğun bloktaki değişiklik nedir?
teşekkürler....
 
Teşekkürler . Buldum sorunu. Data bloğun içinde pvper_on değeri normalde 0 bunu 1 yapınca çalışıyor.
kolay gelsin herkese...
 
Kaynaklarda SP_INT % olarak istenen değer yazıyor.. Neyin %si.. Mesela Bir fırın sisteminde ben sıcaklığın 156 derece olmasını istiyorum. SP_INT -100,100 arası bir değer yazılması isteniyo.. Ben 156 derece için Buraya ne yazmalıyım ???
 
torex kardeşim mesajlardan bu yana çok geçmiş ama fb 41 i çalıştıramadım LMN_PER den sürekli 27648 çıkışı alıyorum set edilen değer ile pv_per den girdiğimiz değer arası mesafe değişince lmn_per in de değişmesi gerekmez mi yada bu değişimi nerden okumam gerekiyo
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst