Siemens çamaşır makinesi su akıtıyor şalter alttırıyor

halilefe52

Üye
Katılım
19 Eyl 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhabalar;
Çamaşır makineme deerjanı koydum ve başlatma butonuna bastım,su alma sesi geldikten sonra şalter attı ve makinenin altından detarjanlı su aktı. İkinci kez aynı işlemi tekrar ettim yine aynısı oldu.
Makineyi prizden çekip hafif kaldırdım ve kapağı açıp bir tasla su koydum.Makinenin altında kazandan gelen siyahn hortumum ve pis su hortumunun bağlı olduğu üzerinde motor gibi bir şey bulunan bir kısım var,motorla bu kısmın bağlantısını yapan gri renkli bir kelepçe var.Bu kelepçeden su akıtıyor.
Aldığım yeri aradım(makine ikinci el) pompa hortumunu değiştirielim bi sıkıntı kalmaz dedi(daha doğrusu biz verelim sen değiştir dedi) ama benim aklımın almadığı bir husus var.Bu pompa hortumu pis suyun atılmasına yaramıyor mu?Eğer öyleyse neden makine su alır almaz şartel atıyor ve detarjanlı su akıyor.
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Ne yapmam gerek?
 
akan su pompa motorundaki elektriklere gidip şartel attırıyor olabilir. hemen akar çünkü motor çalışmasa da oraya direk su gidiyor. boşaltması gerektiğinde motor çalışıp suyu atıyor. ben de usta sayılmam ama biraz tecrübeliyim. pompa motorunu tamir etmiştim :D bence bir daha denemeden hortumu alın ve takın ama önce imkanınız varsa hortum delik mi ona bakın.

ustalar daha ayrıntılı cevap vereceklerdir :)
 
Makineye su aldırmadan pompa motoruna ceyran vererek pompanın sağlamlığını test et. Pompanın sağlamlığından emin olduktan sonra su kaçıran yeri onar.
 
Benim bildiğim kadarıyla Bosch ve Siemens elektonik çamaşır makinelerinde enerji pompa üzerinden geçerek karta geliyor. Bu yüzden olası pompa arızasında yine makine çalışmıyor. Okuduğum yabancı bir dökümanda böyle veya buna benzer bir açıklama vardı.
 
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. 3 günde çamaşır makinesi pompası konusunda ustalaşmış olarak döndüm:D
Şöyle ki su akan yeri tespit ettim,pompanın içerisindeki conta yırtılmış,söküp yeni conta taktım şartel atmamaya başladı makine çalıştı ama bu sefer de pis su dışarı atılmıyordu makine zaman sonra duruyordu.
gidip bir pompa aldım ve onu taktım bu sefer makine hiç çalışmadı.gittim durumu anlattım başka bir pompa aldım eve geldim bir baktım pompanıun elektrik soketi yok direkt kablolar var,makinede ki pompaya takılan elektrik telinin ucunu söktüm telleri bağlayıp bantladım taktım çalıştırdım,bu sefer de makinenin altından da pis su hortmundan da su geliyordu, meğer pompa da ufak,kalemden ince bir çıkıntı daha varmış,orayı da çakmakla eritip kapattım ve ardından mutlu sona ulaştım.pompanın gücü yetmiyormuş,şimdi sorunsuz çalışıyor:)
 
İkinci çıkış acil su boşaltma hortumu içindir. İnce serum hortumuna benzer hortum takarak da çözüm getirebilirdiniz.
 
Peki yapmamış olmam bir sorun teşgil eder mi? arıza verir mi?
 
Yok etmez elbette, sadece pompaya birşey kaçtığında suyu rahat boşaltmak için yapılmış bir tertibat.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst