siemensın sırıus soft starteri ile yol verme

Katılım
2 Ağu 2009
Mesajlar
634
Puanları
16
Yaş
46
degerlı arkadaşlarım bu enstruman ile bır motora yol verme işlemını nasıl yapabılırım

normal kontaktor gıbı bagladım start stop ıcın kumanda uygulaması nasıl olacak?

normal kontaktorden farklı bu enstrumanda kumanda baglantısı nasıl oluyor detaylı anlatıma ıhtıyacım var

kolay gelsın
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba arkadaşlar
0.37 kw 1400 devir redüktörlü bir motorumuz var kalkışlarda silkeliyor devrini daha fazla düşüremiyoruz.kalkışlarda yumuşak kalkması için soft starter kullanmak istiyoruz fakat ileri geri kısa aralıklarla çalışacak bunu soft starterla yapabilirmiyiz.daha önce hız kontrol kullanıyorduk fakat ortam nemli olduğu için çabuk bozuluyorlar gerilim düşümündende etkileniyorlar.yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler
 
softstarterde elektronik bi ünite neticede aynı olacak ayrıca motor gücüde düşük yine motor sürücü kullanın en iyisi bu.ağır şartlara dayanıklı serisinden alın sürücünün gerekirse açıp kartlara vernik sıkın ki nem almasın.yada sürücüyü monte ettiğini panoya ısıtıcı koyup belli bi sıcaklıkta tutun 30 derece gibi.kolaygelsin.
 
Sofstarterlerin izin verilen kalkış/duruş sayıları sınırlıdır, saatte 6-10 gibi. Sürekli dur/kalk yapacaksanız hız kontrol cihazı kullanmalısınız.

Ortam nemliyse hız kontrol cihazını IP54 bir panoya koyun, panoyu da klimayla soğutun. Ucuz değil biliyorum, ama ilerde başınız ağrımaz.
 
siemen yumuşak yol vericiler ile örme makinaları motor kontrol ü yapıldığını gördüm onlarda ip koptuydu iğne kırıldıydı sık sık dur kalk yapan makinalar bence bir sorun çıkmaz siemens star içinde a ve b ye 220v uygulayın üst kartın beslemesi açılsın daha sonra 1. ayak ile 3 ayak arasında bir ibare vardır açık kontak ibaresi onu yani 1. ayak ile 3. ayağı köprüleyince start alacaktır iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst