Sieg C6 CNC çevrim projesi

Z eksenini @windows_s un önerdiği gibi yaparsam şık olur ama X ekseninde sportun iç kısmında hiç boşluk yok. Mecburen sensörler dışarda olacak. Hala nereye koyacağıma karar veremedim.
dediğimi yap ne uğraşıyorsun ki
 
Makine çok temiz iş çıkarıyor. Hele finish cut atarken heyecandan yerimde duramıyorum. Cam gibi.

Helikopterime 3 palli rotor yapıyorum. Tabi daha çok işi var.


IMG_20180302_2249161.jpg
 
Makine manuel tornalardan daha sessiz gibi. Eğer öyleyse nedeni dişlilerin devre dışı kalmış olması mı?

Talaş çok ince gibi, yeni diye makineye kıyamıyorsunuz galiba.
 
Makine manuel tornalardan daha sessiz gibi. Eğer öyleyse nedeni dişlilerin devre dışı kalmış olması mı?

Talaş çok ince gibi, yeni diye makineye kıyamıyorsunuz galiba.
Dün aynı parçada 3mm talaş kaldırdım. Tereyağı keser gibi kesiyor. Parça 7075 alüminyum. Videoda parçanın o kısmının son aşamasını görüyoruz. Bu yüzden ısıtmadan hafifçe kesmek istedim.

O kısmın kabasını 3mm dalma ile, incesini 0.5mm, finish'ini 0.2mm ile bitirdim.

3 kanallı enkoder ile CSS (constant surface speed (sabit yüzey hızı)) işi de çok başarılı oluyor. Her tur başına 100 pulse gönderiyor ve her pulse için belirttiğim kadar adım atıyor.
 
Selam,

Panonun içinde pano tipi 15 liralık bir ethernet kablosu kullaniyordum (fotoğraftaki siyah kablo). Bu kablo kalitesiz olduğu için bağlantıyı koparıyor. Onu çıkarıp yaptığım kabloyu taktım (diğer foto). Kendim yaptım derken, hazır bir kabloyu ortadan kesip ucunu fotoğrafta gorunen ethernet soketine bağladım. Bir kaç gündür kullanıyorum. Hiç kopma olmadı.
IMG_20180823_154308_HDR.jpeg
IMG_20180823_154336_HDR.jpeg
 
Selam,

Panonun içinde pano tipi 15 liralık bir ethernet kablosu kullaniyordum (fotoğraftaki siyah kablo). Bu kablo kalitesiz olduğu için bağlantıyı koparıyor. Onu çıkarıp yaptığım kabloyu taktım (diğer foto). Kendim yaptım derken, hazır bir kabloyu ortadan kesip ucunu fotoğrafta gorunen ethernet soketine bağladım. Bir kaç gündür kullanıyorum. Hiç kopma olmadı.Ekli dosyayı görüntüle 47018Ekli dosyayı görüntüle 47019
Hatalı üretimdir Suat abi denk gelir arada insanın başına makineler yapıyor ama o makineleri da insanlar unutmamak lazım
 
Eğer gigabit ethernet destekliyorsa(ki PC desteklese bile CNC kartı desteklemeyebilir) cat7 kablo kullanmak en mantıklısı, Kabloda her iç büküm folyolu ve en dışıda folyolu... Hız zaten 1000filan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst