Sick marka dx35 mesafe ölçüm sensörü hız bilgisi nasıl alınır?

Katılım
18 Eyl 2019
Mesajlar
17
Puanları
3
Yaş
29
sıck marka dx35 mesafe sensörü ile hız bilgisi alabilirmiyiz 0-10V ile pozisyon bilgisi gönderiyor
 

alarmko

Üye
Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
416
Puanları
8
pozisyon gosterdigine gore baslangıc pozisyonu ile bitis pozisyonu arasındaki farkı,islem süresine bölerseniz otamatikman hızı bulmus olursunuz. yani hiz=yol/zaman
 
Konu Sah
kadirocal90
Katılım
18 Eyl 2019
Mesajlar
17
Puanları
3
Yaş
29
Cevap için Teşekkür ederim OB30'da mı 35 temi yapmam gerekiyor birde bu anlık hızı vericekmi bana benim baskı hızım sürekli değişken strok boyum sabit 2 metre en faz la 1 m billet basımı yapabiliyorum bu 1 metrelik oran değişken min 35 cm biilet max 1 mt baskı süresi boyunca kaç hızla bastığını görmek benim amacım bu işlem işe yararmı
 

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
1,889
Puanları
1,768
Yaş
42
Kod:
PROGRAM PLC_PRG
VAR
    TimeClock : TON;
    SampleOLD_mm, SampleVal_mm, SampleNew_mm, Speed: REAL;
END_VAR

    TimeClock.IN := NOT TimeClock.Q;  (* 10 ms de bir anlık pulse üretir *)
    TimeClock.PT := T#10ms;
    TimeClock();

    IF TimeClock.Q THEN   (* 10ms bir örnek alınır *)
        SampleNew_mm := SampleVal_mm;
        (* yeni örnekle eskisi çıkarılıp 10ms e bölünür *)
        Speed        := (SampleNew_mm - SampleOLD_mm)/0.01; 
        SampleOLD_mm := SampleNew_mm;   (* Eski değer yeni değere güncellenir *)
    END_IF
 
Son düzenleme:
Konu Sah
kadirocal90
Katılım
18 Eyl 2019
Mesajlar
17
Puanları
3
Yaş
29
Kod:
    PROGRAM PLC_PRG
VAR
    TimeClock : TON;
    SampleOLD_mm, SampleVal_mm, SampleNew_mm, Speed: REAL;
END_VAR

    TimeClock.IN := NOT TimeClock.Q;  (* 10 ms de bir clock pulse üretir *)
    TimeClock.PT := T#10ms;
    TimeClock();

    IF TimeClock.Q THEN   (* 10ms bir örnek alınır *)
        SampleNew_mm := SampleVal_mm;
        (* yeni örnekle eskisi çıkarılıp 10ms e bölünür *)
        Speed        := (SampleNew_mm - SampleOLD_mm)/0.01;
        SampleOLD_mm := SampleNew_mm;   (* Eski değer yeni değere güncellenir *)
    END_IF


SCL de iyi yazmışsınız emeğiniz için teşekkür ederim Fakat SCL de yazamıyorum kullandığım CPU SCL dilini desteklemiyor. STL de yazabilirim en fazla
 

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
1,889
Puanları
1,768
Yaş
42
Kod:
     A     T     10
      JCN   HSP
      L     "Hesap".SampleVal_mm
      T     "Hesap".SampleNew_mm

      L     "Hesap".SampleNew_mm
      L     "Hesap".SampleOLD_mm
      -R  
      L     1.000000e-001
      /R  
      T     "Hesap".Speed

      L     "Hesap".SampleNew_mm
      T     "Hesap".SampleOLD_mm

HSP:  NOP   0

      AN    T     10
      L     S5T#10MS
      SD    T     10
 
Son düzenleme:
Konu Sah
kadirocal90
Katılım
18 Eyl 2019
Mesajlar
17
Puanları
3
Yaş
29
Kod:
     A     T     10
      JCN   HSP
      L     "Hesap".SampleVal_mm
      T     "Hesap".SampleNew_mm

      L     "Hesap".SampleNew_mm
      L     "Hesap".SampleOLD_mm
      -R 
      L     1.000000e-001
      /R 
      T     "Hesap".Speed

      L     "Hesap".SampleNew_mm
      T     "Hesap".SampleOLD_mm

HSP:  NOP   0

      AN    T     10
      L     S5T#10MS
      SD    T     10


Yardımınız için çok teşekkür ederim.
 
Konu Sah
kadirocal90
Katılım
18 Eyl 2019
Mesajlar
17
Puanları
3
Yaş
29
Kod:
PROGRAM PLC_PRG
VAR
    TimeClock : TON;
    SampleOLD_mm, SampleVal_mm, SampleNew_mm, Speed: REAL;
END_VAR

    TimeClock.IN := NOT TimeClock.Q;  (* 10 ms de bir anlık pulse üretir *)
    TimeClock.PT := T#10ms;
    TimeClock();

    IF TimeClock.Q THEN   (* 10ms bir örnek alınır *)
        SampleNew_mm := SampleVal_mm;
        (* yeni örnekle eskisi çıkarılıp 10ms e bölünür *)
        Speed        := (SampleNew_mm - SampleOLD_mm)/0.01;
        SampleOLD_mm := SampleNew_mm;   (* Eski değer yeni değere güncellenir *)
    END_IF


VAR
TimeClock : TON;
SampleOLD_mm, SampleVal_mm, SampleNew_mm, Speed: REAL;
END_VAR


VAR END_VAR yazınca hata veriyor SCL den Fazla anlamıyorum kusura bakmayın işe yeni başladım fabrikanın her yerinde farklı plc var bunda da stl yok scl deki sizin yazdığınız kodu yazmayı denedim olmadı
birde bu terimleri DB blokta mı oluşturdunuz karşılıkları nedir DINT INT REAL yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Son düzenleme:

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
1,889
Puanları
1,768
Yaş
42
57940
 

Ekli dosyalar

Sponsor Bağlantı

Forum istatistikleri

Konular
106,096
Mesajlar
747,531
Kullanıcılar
394,295
Son üye
Eetcafelimon

Yeni konular

Üst