Shont Noktası! Ne demek?

enigmac

Üye
Katılım
6 Kas 2016
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba aşağıdaki linkte bulunan resim üzerinde belirtilen Shont Noktası ne demek?
Sanıyorum kısa devre ama emin olamadığım için sorma ihtiyacında bulundum.

http://www.opelim.net/forums/attach...357111690-cd30-mp3-blaupunkt-stereo-aux-5.jpg
 
zWWOSe.jpg


Evet, pcb üzerinde yapılacak olan bu tadilatta açık maviyle çizilen noktalar ince bir kabloyla veya kısa devre teliyle (Jumper) birleştirilecek, ancak pcb üzerinde kısa kırmızı renkle gösterilen bakır yollar falçata (maket) bıçağıyla dikkatlice kesildikten sonra jumper veya kısa devre kablosu, teliyle bu noktalar tam birleştirilmiş olacaktır. Ancak bu şartlarda bu chipten sağ ve sol (Lacivert ve kırmızı uzun çizgiler) çıkışı şeklinde 2 ayrı çıkış alınabilecektir.

Şöntleme yapmak: Elektrikte şöntleme yapmak demek paralel yapmak yani birbirinden bağımsız olabilen 2 ayrı nokta veya devre elemanını (Daha fazla da olabilir) kendi aralarında paralel bağlamak demektir. Örneğin şönt ampermetrelerde slaka değerini çok büyük amper değerlerinde okuyabilmek için mevcut ampermetreye uygun omaj ve watt değerinde paralel direnç paralel bağlanır yani şöntlenir. Bu nedenle bunlara şönt ampermetreler de denir. Devrede yapılan tadilatta da chip’in en alt bacağının 2 bağlantı bakır devre yolu kesilip diğer smd direncin üst ucuyla paralelenerek şönt bağlantı yapılması anlatıldığından “şönt noktası” şeklinde yazılmıştır.

Ama herkes tarafından kolayca anlaşılabilecek şekli ise, bu iki nokta arasında kısa devre teli veya ince elektronik kablosu kullanılması şeklinde olmalıydı, kendi görüşüme göre. Yani sizin ifade ederek söylediğiniz (Bu devreden tam olarak da anladığınız kısa devre) aslında doğrudur, yanlış değildir. Bu değişik (Çok da alışık olmadığınız) bu ifade şekli biraz aklınızı karıştırmıştır. Kolay gelsin.
 
Daha ne kadar güzel anlatılabilir ki! Çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst