sgk cezam varmıdır

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Arkadaşlar okul haziran ayında kapandı daha pazartesi günü açılacak fakat ben geçen seneki kanuna göre sgk yazın 3 ay müsade ediyor diye biliyordum ki meğer okullar kapapnca babamın üzerinden bakılmak istiylorum diye bildirmek ve okullar açılınca tekrar öğrenciyim diye bildirmek gerekiyormuş arkadaşım geçen sene aynı olayın başına gelmiş olduğunu yazın okullar kapanınca 3 ay müsadeden sonra otomatik sgk yapıldığını ve 400 tl borç çıkınca itiraz ile 100 tl ye düştüğünü söyledi.okullar haziranda kapanıyor ama 3 ay müsade ile eylülde açılması gerek ki bizim okul yarın yani 21,09,2013 de açılacak acaba cezam varmıdır.https://sgk.ziraatbank.com.tr/ adresinden sorguladım ama ceza gözükmüyor.Yardımcı olursanız sevinirim.sorguladım böyle çıktı acaba borç varmıdır Ekran Alıntısı.jpg
 
Son düzenleme:
Ben de haziran ayında mezun oldum ve şimdi bu genel sağlık sigortası konusunu araştırıyorum.Bildiğim kadarıyla öğrenciliği devam edenler sgk'ya öğrenci belgesini verdiğinde otomatik olarak bir yıl prim olayı erteleniyor.Senin de bu durumdan dolayı borcunun cıkacağını sanmam ben okurken belge verdiğimde cıkmamıştı ama ben haziranda mezun oldum şimdi bana borç cıkarırlar mı cıkarırlarsa da ne kadar çıkarırlar onu araştırıyorum.
 
anladım kardeşim yani borç çıksa bile öğrenci belgesini verdiğinde siliniyormu diyorsun tam olarak.
 
Ne kadar sosyal bir devlet gözümüz yaşarıyor. Başka ülkeler işsiz geçen zaman için işsizlik parasını öderken, bizde ise çalışmadığın zaman devlete para ödüyorsun. Ne diyeyim bize az bile. Bekliyorum oksijen vergisi ne zaman çıkacak diye.
 
Ne kadar sosyal bir devlet gözümüz yaşarıyor. Başka ülkeler işsiz geçen zaman için işsizlik parasını öderken, bizde ise çalışmadığın zaman devlete para ödüyorsun. Ne diyeyim bize az bile. Bekliyorum oksijen vergisi ne zaman çıkacak diye.
işsizlik parasız bizdede var diye biliyorum 16 aylık kullanma hakkımız var diye duymuştum
 
Sistem çok karışık olduğu için ben de tam emin değilim. Öğrenci belgeni verdikten birkaç gün sonra eczaneye gidip sorgulatabilirsin ben öyle yapmıştım borç yok demişlerdi.
 
daha bilinmeyen ne saçmalık karışıklar var bir bilsen geçen sene ben lise bitti dedimki üni başlayasıya kadar çalışayım harçlığımı çıkarıyım dedim sigortamda yattı girmez olaydım o işe.Neymiş yeni kanuna göre erkekler sigorta kaydını başlattığı anda işten çıksa bile babasının üzerinden bakılamazmış okumama dışında yani ben okul bittiği gün iş bulamazsam babamın üzerinden bakılamayacağım ama sigorta kaydı başlamamış arkadaşın 25 yaşına kadar hakkı var çalışmakta suç oldu =)
 
Yunanistanda kriz var diye adamlara acıyoruz ya adamlar bizim durumumuza bir yerleri gülüyorlar. Biz krizden beter şartlarda çalışıp güçlü ekonomimiz var diye övünürken (en azından bazılarımız) diğer toplumlar bize garip gözle bakıyorlar. Nasıl bu kadar saf olduğumuzu anlamak için belgesel bile çekebilirler.
 
maalesef öyle ama elden bir şey gelmiyor zaten 4 kişilik bir ailenin günde 4 ekmek tüketiğini düşünerek sadece aylık ekmek parasının 84 lira olduğunu en düşük kiranın 300 olduğunu yol parasının 2 lira olduğunu...diğerlerini zaten saymıyorum...Askeri ücretle bunları başaranlar eminim bu ülkenin ekonomisini çokda iyi idare ederler.Ama işte elimizden bir şey gelmiyor ama bazen işverenede hak veriyorsun devlet vergilere öyle bir yapışmışkı bazen işverenede acıyor insan
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst