Set reset mi yoksa normal mi?

bestk

Üye
Katılım
12 Mar 2020
Mesajlar
97
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba siemens s7 1200 de programlama yaparken çıkışları SR ya da set reset şeklinde kullanmak mı daha iyi olur yoksa normal kumanda şeklinde mi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ara değişkenleri set reset (true-false) yaparak kullanın, daha sonra ara değişkenleri farklı bir fonksiyon altında çıkışlara atama yapmak genel yöntemdir.
 
Son düzenleme:
Ara değişkenleri set reset (true-false) yaparak kullanın, daha sonra ara değişkenleri farklı bir fonksiyon altında çıkışlara atma yapmak genel yöntemdir.
Cevabınız için teşekkürler tam anlamadı. Ara değişken olarak örneğin m0.0(S) şeklinde mi kullnayım. Bir de Bir fonksiyon altında derken hangi fonksiyon mesela?

Bir de size şunu sormak istiyorum ayrıyeten kullandığım timerlar 30sn veya dk bile girsem hmı da ya da similasyonda hep ms den sayım yapıyor. Bunun bir yöntemi var mı acaba kolay bir yöntemi yani?Direk saniye olarak gösterebilir miyim? 1000 e bölüp yapıyorum. dk için de 60 000 e bölüyorum.
 
Fonksiyon derken çıkışları ana veya yardımcı programların yazıldığı yerden farklı olarak, bir task veya fonksiyon veya Action olarak ayrı bir programda yazın.
 
Fonksiyon derken çıkışları ana veya yardımcı programların yazıldığı yerden farklı olarak, bir task veya fonksiyon veya Action olarak ayrı bir programda yazın.
Tamamdır şimdi anladım teşekkür ederim evet o şekilde kullanıyorum.
Diğer sorum için öneriniz nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst