Set üstü çakmak sorunu

Katılım
19 Tem 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
45
merhaba profilo set üstü ocak çakmakları bazen basmıyor bazen basıyor,bazen 1 gun hiç basmıyor sonra kendılıgınden duzelıyor,eskıden çıtçıtçıt dıye sureklı taramalı gıbı basarken şimdi çıt dıye tek basıyor.Bende sorun manyetodadır diye gittim manyeto aldım degiştirdim ama olmadı.

kontrol kalemıyle bobınlerın giriş soketlerıne dokundugumda elektrik yok,yenı manyetoda da eskısınde de yok.Ama L girişinde mavi kabloda elektrik mevcut,Bujilerin seramiklerinde çatlak falan yok bu sorun neden kaynaklanıyor olabılır acaba.Bujılerı degiştircektım ama bulamadım gitti.Şu durumda elektrık varken bujılerın giriş soketlerıne dokundugumda kontrol kalemıyle elektrik olmaması normalmi acaba
z4zEg9.jpg
 
Şu musluklarin uzerindeki turuncu kablolarin baglandigi parcalar anahtardir. Bu anahtarlari kontrol ediniz. Birde 220 pirizden cihaza gelen kabloda kopuk olabilir kontrol ediniz. Kablonun cihaza girdigi noktada da soket olmasi lazim yanlis hatirlamiyorsam temizlikrw filan sivi girdiyse iletkenligi bozulmus olabilir sirasi ile adim adim kontrol ediniz.

Bende de bosch un set ustu ocagi var. Elinizdeki urunun aynisi.
 
cevap için teşekkurler
turuncu kablodan kasıtınız bakır borularmı acaba,yanı gaz dugmelerının altında herhangıbırşey yok,mavı kabo elektrık kablosu,en ust kısımda giriş ucu var o bırde bu manyetoda giriş ucu var,manyetodaki giriş ucuna kontrol kalemıyle dokuntugumda elektrık var.
Pricden cıhaza gelen uçta kopukluk olsa manyetoya giren mavı kabloda elektrık olmaz herhalde.
 
Turuncu kablo degil turuncu parca var. Ocagi yakmak icin cevirdigin dugme var ya onun altindaki kablolarin girdigi yani beyaz kablolarin girdigi parca anahtardir.

Bu anahtari soyle dusunun gece bir odaya girdiniz isigi yakmak icin dugmeye basarsiniz ya o dugme bu parca iste.
 
anladım teşekkurler,o parçada bir anormallik göremedim,kopukluk veya yaglanma gibi bir durumla karşılaşmadım.
 
Gorunurde sizde saglikli gorunuyorsunuz.

Ama nereden bilebilirsiniz kalbinizde bir sorun var yada bobreklerinizde tas var. Once muayene olmalisiniz.

Parcanin saglam.calistigini olcmeden bilemezsiniz.

Size kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst