Set Üstü Ocak Arızası

Konu eski ama benim de benzer problemim oldu. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.Şöyleki yaklaşık 8 yıldır kullandığımız siemens ankastre ocak belirli aralıklarla(yaklaşık 5 sn aralıklarla) ateşleme yapıyor. Ocağı yakmak istediğimiz zaman düğmeye basınca olan ateşlemeden daha farklı.Bütün düğmeleri çıkardım herhangi bir belirgin pislik falan yok heryeri temizledim.Elektrik fişini
çıkarıp tekrar taktım, hala aynı sorun devam ediyor.SOrun ne olabilir acaba?Bir de dört ocağın dördü de ateşleme yapıyor.

Merhaba.Ankastre ocağınızın ateşleme düğmesi (Butonunun) iç kısmındaki,kontak bağlantı noktalarında bulunan kir,toz,tuz,vb.istenmeyen yabancı maddelerin nemle temasta bir iletkenlik oluşturup,ocağınızın 5 sn.aralıklarla,siz hiç butona basmadığınız halde kıvılcım çakmasına (Butona sanki bir tetikleme yapılmış gibi) neden olabilir.Ateşleme sistemiyle ilgili olabilen belki de tek zaafiyet,iç kısımda,başka bir bağlantı sorunu da yoksa eğer,bence bu olabilir.Bu arada elektrotları çevreleyen ve taşıyan yalıtkan porselenler,metal rondelaların da temizliğini,elektrotları taşıyan bu porselen izolatörlerde bir kılcal çatlak varsa eğer,en kısa sürede de değiştirilmesini mutlaka sağlayın.

Bir de bu söylediğiniz gibi,bu ateşleme butonuna basılınca üç veya dört gözün ayni anda çakarak ateşlenmesi de son derece normaldir,çünkü sistemin normal bir çalışma şeklidir bu,dördü de çakarken,siz hangi gaz valfini açarsanız,gaz sadece o noktada tutuşarak bu yanma da gerçekleşir.Yani bu konuda herhangi bir tereddütünüz de hiç bulunmasın.Kolay gelsin.
 
Merhaba arkadaşlar, dün gece benim ocakta kendi kendine çakmaya başladı, yanık kokusuyla beraber.. hemen fişini çektim, dedim ıslanmıştır sabaha kadar dursun düzelir herhalde, fakat düzelmedi, bende komple ocağı söktüm ve sorunlu parçayı buldum, fakat parça erimiş, yedek parça edinmem lazım, acaba nerede bulabilirim?

resimleri aşağıdadır, ocak arçelik, 2010 yılında alındı doğalgazlı, izmirde oturuyorum.

XYyzpO.jpg


jYL7DG.jpg



lastikleri de kendinden geçmiş, değişim zamanı gelmiş..

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, ocağı böyle kullanmayayım istiyorum, acaba nereden bulabilirim?
 
benım ocağında adı esco fişi taktığın zaman fırının lambası devamlı yanıyor.kapalı olduğu halde.fişi çekmek zorunda kalıyorum neden tşk.
 
Isınma yok mu sadece ışık mı sorun ısınma da varsa kontak yapışmıştır tamirat servid gerekir.
 
Fırının elektrikli ısıtıcı gözünün kumanda düğmesi 0 'da (kapalı) mıdır bu esnada? Örneğin Arçelik Elektromatik lpg'li,doğalgazlı-elektrikli fırınlarında 0 - A - B -C -..... - F - G harflerinin olduğu elektrik ısıtıcılı gözün bir kumanda düğmesi vardır,fırının önünde,en solda. Fırınınız dijital göstergeli ise o dijital göstergenin saati ayarlanıp bu düğme çevrilmeden fırın lambaları (alt, üst) sürekli sönük olur. Fırın çalışmadan önce dijital göstergeden kitapçığa göre bir ayarı yapılır. Elektrik ısıtıcılı (rezistanslı) olan göz bu ayardan sonra çevrilirse yanabilir. (Normalde yapılmadığında da bu gösterge yine yanıp söner, fişe takılıyken devamlı yanar, çünkü elektrikli çakmağın çalışıp diital göstergenin yanması için fırın boştayken de bu noktalara 220 vac elektrik gelir.)

Fırın düğmesi tam 0 ' da (kapalı konumda) olup yine yanma varsa bu kontaklarda bir yapışma, fırın elektrikli ısıtıcı gözü kumanda düğmesinin arkasında, fırın içinden bazı kablo uçlarının içten bir teması söz konusu olabilir,sn.by lent'in söylediği gibi. Bu işlere oldukça da uzaksanız servislik bir iştir. Fırın lambası yandığı sırada elektrik ısıtıcılı gözde elinizle değdirdiğinizde bir ısınma oluyor mu yoksa sadece lambası mı yanıyor? Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Yardımcı olacak birileri çıkarmı bilemiyorum ama sinir bozucu bir durumlar karşı karşıyayım.1 haftadır evde piknik tüpü ile yemek yapıyoruz inanın.
Bosch Flame Tronic serisi elektronik ateşlemeli ankastre set üstü ocağını 2012 de almıştım.2016 yılında düğmeye basmamıza rağmen ateşleme yapmaması nedeniyle servis çağırdık.geldi baktı ocağın sağ alt tarafında bulunan dijital ekranı sökerek,ateşlemeyi sağlayan düğmenin içinde kir pislik yağ artıklarını temizleyip oksitlenmeyi giderip sorunu düzeltmişti.
1 hafta önce yine ateşleme yapmamaya başlayınca yine servis çağırdık.bu seferde Anakart arızası var diyip 525 tl para istediler.1 yıl garantili dediler yedek parça ama tekrar yapmayacağının garantisi yok.

Bu sabah özel servis buldum ve geldiler.anakrtına reset attık ama ne kadar gider bilmiyoruz dediler nitekim az önce yine ateşleme yapmadı.anakrt tamiride 300 tl filan dediler ancak bu serilerin hepsindeki kronik sorun bu malesef dediler.

ocağın fişini sök tak yaptım temizledim ama sonuç değişmedi.
hadi diyelim anakart arızası ama ben gaz düğmesini çevirdiğimde ocağa gaz gelse yeter ateşlemeyi çakmak veya kibrit ile yaparız.ancak gazda gelmiyor ateşleme olmayınca.

en azından gaz gelmesini sağlayamazmıyız acaba?yada bu sorun gerçekten anakrt arızasımıdır?
 
merhaba ocak üstü fırınım var alt orta üst ısıtma 3lü şalteri kırıldı bende aynısını bulamadım farklı bir şalter aldım bunu nasıl baglarım
 
merhaba ocak üstü fırınım var alt orta üst ısıtma 3lü şalteri kırıldı bende aynısını bulamadım farklı bir şalter aldım bunu nasıl baglarım
ne fotoğraf var ne bir şema bizden bu şekil yardım istediğinde nasıl yardımcı olalım
eski şalterin resmini yeni şalterin resmini gönder bi bakalım
 
Selamun aleykum, esty marka set ustu ocagin dugmesine sicak su dokuldu ve dugme su anda calismiyor. Donduremiyorum dugmeyi. Degistirmem mi lazim. Eger degistirmem lazimsa nerden parca bulabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst