Sesli ve Alıcı verici devreli bir sistem hakkında yardım

STLMS.DZMN

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.

Yukarıdaki şemada biraz işleyişi anlatmaya çalıştım. Birde yazarak anlatayım.
Öncelikle ben kendi işimi görecek kadar bilgisayar programcısıyım .net yazıyorum. Bu fikre kapılmamdaki neden paralel portdan devre kontrolü ve ses algılama ile ilgili makaleler. Bende hep yüksek okuldaykenden bu iş hobi olarak girmek hep aklımdaydı ama bir türlü kalkışamamıştım. Şimdi kararlıyım bişiler yapmaya ama teknik bilgim olduça az.

Yapmak istediğime gelince,
Şemada görüldüğü gibi merkezde bir bilgisayar var ve her odada da bir microfon var. Temel olarak böyle.
Şimdi bu her odadaki kutuları odanın lambasının anahtarını söküp yerine takmayı düşünüyorum. İşleyiş de şu şekilde olacak. odaların herhangi birinden yapılan konuşmayı bilgisayara ileteceğiz, bilgisayarda .net kütüphanesi ile konuşulan kelimeyi algılayıp eğer kayıtlı bir işlem varsa (Örn: Salonu Aç) o işleme göre paralel porta bağlı olan devreye sinyali gönderecek. Oda artık hangi odayla alakalı bir komut verilmişse ona bir sinyal gönderecek ve odadaki sistem de ona göre ışığı açacak yada kapatacak.

Burada beni düşündüren nokta, herhangi bir mikrofondan konuşulanı bilgisayara iletmek ve geri dönüş sinyali. Bu durumda nasıl bir sistem kullanmalıyım.

Örneğin: Microfondan alınan sesi bilmem ne kullanarak bilmem ne aracılığı ile şu şekilde gönderebilirsin. bilgisayardaki alıcıda onu alıp şöyle birşeyle tekrar sese çevirip işleme koyar. sonrasında bu yolla ilgili odaya şu şekilde bir veri gönderir.

Veya sesi bir fm verici alıcı ile bilgisayara iletip sonra paralel port .... şekinde biri anlatabilirse çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst