Sesli ve ışıklı dünya haritası yapımı için yardımınıza ihtiyacım var

Kyuza

Üye
Katılım
2 Kas 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar, öğretim teknikleri ve materyal tasarım dersi için bir proje ödevi aldım. Elektronik bilgimin yetersiz kalması sebebi ile kafamdaki şeyin yapımı için sizlere danışmak istiyorum. Dünya haritası üzerindeki belli başlı 10 şehire led ve düğme koyulacak. Şehrin üzerindeki butona basıldığında led yanacak ve şehir hakkında daha önceden kaydettiğimiz bilgilendirici bir ses kaydı çalacak. Bu tarz bir haritanın bana maliyeti ne olur? Hangi malzemeleri almalıyım ve ne şekilde yapmalıyım? Yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olacağım. Cevaplarınızı merakla bekliyorum, iyi forumlar... :)
 
Arkadaşım merhaba,
Yazılımı sen yapacak isen çok fazla masrafı olmayacağını düşünüyorum.Haritayı kendin çizersin veya oluşturursun.Ses kaydını ister kendin yaparsın ister internetten indirirsin.Sistemi nasıl oluşturacağım kısmına gelince pic18f4550 entegresine SD-CARD bağlayabiliyorsun.Butona basılınca SD-CARD tan ilişkili bölümü çaldırırsın olur biter.Pic 18F4550 ile SD-CARD çalışması yapılmış ve SD-CARD içindeki müzik çaldırılmış.Link:

Simple PIC sound card (18F4550) version 2 - YouTube

SD-CARD ile Kendi bulduğun tanıtım arasında format farkı war ise convert yaparsın.Bununla ilgili internette online birçok program var.Pic' e giren buton girişlerinde tasarımına dikkat et.Pic inanılmaz gürültü yiyor.Hatta sırf bu yüzden bu hafta 2. defa kart tasarladım.Buraya eklerim istersen buton girişleri için onu kullanırsın.Buradan bende sana sürekli yardımcı olurum.Yeter ki insanlara faydamız dokunsun..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst