Ses Sistemim Çok Isınıyor

Katılım
4 Haz 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba
Microlab MC-4500 bir sistem aldım arkadaşımdan. 5-1 yani 5 hoparlör çıkışı var arkadaştan 4 hoparlör olarak geldi :) ve benim kullanmadığım 10-15 wattlık 2 tane hoparlörü bağladım sisteme ilk başlarda sorunsuz kullanıyordum son günlerde aşırı ısınmaya başlıyor (5-6 dakika kullanıyorum) ve kapatmaktan başka çare kalmıyor. içinden kokular gelmeye başlıyor.
ısınan parçanın fotoğrafı aşağıda arkadaşlar elektrik bilgim yok acaba bu parça nedir adını da söyleyemiyorum ?

acaba fazladan bağladığım hoparlörler mi ısınmaya sebep oluyor yoksa arkasındaki metal plakaylamı(soğutma için galiba) bağlantı sorunu var ?
vakit ayırdığınız için teşekkürler.

yorumlarınızı bekliyorum...
 
kardeşim bu malzemenin adı transformatör. senin sıkıntın bağladığın fazla hoparlörlerde
onları sök at bak bakalım ısıncak mı :)
 
sistem rahatladı :D anladığım kadarıyla cihaz
Microlab MC-4500' Alıntı:
yeter artık çek olum şu hoparlörleri üstümden
diyemediği için ısınıyor :)
daha öncede kullanıyordum bu hoparlörleri ama bu kadar ısınmıyordu sanki
bu ısınma vcd de kullanılan jacka(tek telli uyduruk bişey) bağladım hoparlör kablosunu ondan olabilir mi ? yoksa transformatör yetişemediği içinmi ısınma oluyor ?

Edit: yok ya yine ısınmaya başladı hoparlörleri sökmem sadece ısınma süresini uzattı biraz(15-20 dakika) çalışma sıcaklığı gibi değil çok ısınıyor çalıştırmaya devam edince kokular geliyor.
ve resimde görüldüğü gibi transformatörün dış kaplaması eriyor.

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
kardeş o zaman sen trafoyu ses sistemine göre seçmelisin. ses sistemi 100Watt iken sen 80Watt trafo kullanırsan ısınma çok olur. eğer orjinal trafosu ise devrenin bir yerinde kısa devre olabilir.
 
zaten fotolara bakılırsa o trafo o ses isistemi için yeterli değil ses sistemin özelliklerine baktığımız zaman 47Wrms hiçde o güçü karşılıcak bi trafoya benzemiyo o trafonun ölçülerini yada üstünde ne yazdığını söylersen daha net fikirler çıkabilir.
 
mustafa temel arkadasımıza katılıyorum oradaki trafo 4 adet rafonun gücüne göre seçilmiştir. Sen buna 2 adet daha hoparlör bağlamışsın ve toplam güç trafonun verebileceği gücü aşmış. Elektrik bilgisi olan bi tanıdığın varsa bu trafonun Wattı=gücü yüksek olan bi trafo alıp monte ettirebilirsin...
 
kusura bakmayın arkadaşlar forumla ilgilenemedim sınavlarım vardı. yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. trafo orjinal trafosu sıkıntı galiba tda entegrelerinin soğutmasıyla ilgiliydi biraz kurcaladım galiba tdalar birbirine değdi metal plakaya bağlı hepsi(4 adet) termal macun tamamen kurumuş vaziyette. kartın üzerinde D1 D2 D3 D4 adlı dirence benzeyen siyah şeylerden 2 tanesi yanmış durumda :D sonuç itibariyle iyice bozuldu bakalım elektrikçi kuzen halledebilirse halleder halledemezse go to the mamak çöplüğü.
 
O yanan şeyler diyottur. Yüksek amperlisini takın derim.
 
arkadaşim ben anfi imalatıyla uğraşıyorum sendeki mikrolap anfinin aynısı bende vardı san şöyle tarif edeyim.;anfinin trafosu 2 çarpı 12 volt tur 30 il 40 45 waatlık bir trafodur o; entegrlerin ise cod numaraların TDA2030 veya2040 tır bu anfide 6 om veya 4 om 5watt spekars kullanman gerek ve ısınmaz ısınma ılık olur el yakmaz yani yanan dirençlerini ölçtür ne olduğu piyasaya çıkar. detaylı bilgi almak istersen msn [email protected] kolay gelsin
 
merhabalar
bende 5+1 diana ses sistemi var ,sistemde 3 adet tda2030a ve 1 adette tda2050 var bunları komple değiştirmeme rağmen halen bas da ses var ama hoparlörlerden ses gelmiyor.lütfen yardımcı olurmusunuz.teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst