ses sistemi dip ses problemi

piynst

Üye
Katılım
26 Nis 2012
Mesajlar
10
Puanları
1
Evimde Firstline marka 5+1 ses sitemi var. Özellikle sub bas hoparlöründen çok rahatsız edici bir "dınlama" sesi geliyor. Herhangi bir cihaz bağlıyken ya da bağlı değilken farketmiyor. Ucuz bir sistem olduğu için servise götümeye değmeyecek.
Sizce neden olabilir? Nasıl çözülür?
 
220V şebekeya bağlı kablolardan akım geçerken parazit (manyetik alan) yayılmakta. Sizin duyduğunuz ses tahmini 50Hz lik kalın ses ise parazitten kaynaklanıyordur. Bunu önlemenin yolları ses sisteminin gişindeki kablolar parazit önleyicili (iyi blendajlı) kablolar kullanmak ve 220v geçen kablolardan uzak tutmak olacaktır.
 
Teşekkürler hocam. Cevabınız çok mantıklı, gerçekten de çıkan gürültünün frekansı 50 hz civarlarında olabilir, oldukça kalın bir dınlama sesi. Fakat sistem yeni alındığında neden bı ses yoktu?
 
Parazitler aslında heryerde artık ancak ençok paraziti yapan fişlerin olduğu veya güçkaynakları gibi sistemin olduğu yerlerde çok fazla.
ben sitemlerimde raskele kablo kullanıyordum aynı sorun çıkıyordu. İnternette seskayıtlı sunumlara bakıyorumda 50hz lik sesi genellikle duyuyorum. sub bas hoparlörü kalın ses içindir yani 50hz paraziti en iyi verebilen hoparlör :). ses sistemini ve bilgisayarla ses sistemi arasındaki kabloları, parazit yapacak yerlerden uzaklaştır! (ses sisteminden hoparlöre giden kablolar ile sisteme giren kabloları bir birinden uzaklaştır! 220v geçen kablolar ile sas sisteminin ses kablolarını birbirinden uzaklaştır! ):)
 
Arkadaşım muhtemelen uzatma prizi felan yanında olabilir manyetik alandan parazit yapıyordur..
 
Sanırım sorun kablolarla alakalı değil! Devre kartlarının birinde, lehimlerin olduğu tarafda renk değişimi vardı; diğer tarafda ise, bir kondansatörün şişik olduğunu farkettim. Belki başka bozuk elemanlarda vardır ama en azından şişik kondansatörü değiştireceğim. Bakalım ne olacak.
 
Besleme katında Şebeke filitresi kullanılmamış olabilir veya şebeke filtre kondansatörlerinizden biri değer kaybetmiş olabilir.
hariçi filitre devrelerinden kullanabilir gürültüyü kesebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,182
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst