Ses Kodlu Bilet

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
yJP48x.jpg


Belli uzunluktaki metinlerin makineler tarafından kolayca okunabilmesi için geliştirilen kare kod (QR Code) özellikle akıllı telefonlarla birlikte hayli yaygınlaştı.

Uçak biletlerinden reklam panolarına kadar birçok alanda o siyah desenleri görmek mümkün. Özellikle uçaklara binerken, konserlere girerken yapılan biletlerin kontrolü kare kodla çok daha kolay hale geldi. Ancak hem süreci daha da hızlandırmak hem de kişileri bileti kare kod okuyucuya okutma zahmetinden kurtulmak için ses kod teknolojisi geliştirildi.

Lisnr firmasının geliştirdiği teknoloji sayesinde Smart Tone adı verilen ultrasonik ses dalgaları kullanılarak bilet doğrulanıyor. Biletlerin kontrol edildiği giriş kapısına yaklaştığınızda cep telefonunuz 18.75 ile 19.2 kHZ frekans aralığında ses dalgalarıyla bilet bilgilerini gönderiyor. Kapıdaki alıcı bu sinyalleri deşifre ederek kimliğinizi doğruluyor.

Tickmaster adlı online bilet satış firması ses kodlu biletleri kullanmaya başladı bile. Sistemin çalıştığı frekans aralığındaki sesleri insanların büyük kısmı duyamıyor.

Bu aralıktaki sesleri duyan şanssız azınlıktan olup olmadığınızı öğrenmek için aşağıdaki kare kodu akıllı cihazınıza okutarak farklı frekanstaki ses dalgalarını dinleyebilirsiniz.

5057DSCN0769.jpg


https://www.theverge.com/2017/7/4/1...-mobile-ticketing-reduce-wait-time-audio-data

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Ağustos 2017, Yıl 50, Sayı 597, Sayfa 53, Tekno-Yaşam, Ses Kodlu Bilet
 
daha farklı kontrollerde çıkabilir demek ki ilerde 5 duyu organı kontrolü her yerde yaygınlaşabilir.
 
Merhaba..

İçerisine pdf dosyaları gömebileceğim bir uygulama var mıdır peki.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst