ses kısma devresi yapmam gerekiyor

selmanla1

Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
44
ses kısma devresi yapmam lazım.okulumuzda 200 wattlık amfimiz var.2 kanallı.İç ses ve dış ayarı için sadece tek ses ayarı var.biz dışarıdaki sesi kısmak istiyoruz.bunun için hazır devreler varmı veya nasıl bir devre yapmam lazım.yardımcı olurmusunuz.
 
Dışarıdaki hoparlörlere seri direnç takın. 8 ohm 10 Watt gibi.
 
konu ile ilgili pek fazla bilgim olmadığı için söylüyorum.kaç tane direnç kullanmalıyım.ve potansiyometreyi nasıl takacağım.ses kısıp yükseltmem gerekiyor.
 
Ben yanlış anlamışım ozaman.Direnç eklemekle sadece ses biraz kısılır ayar olmaz. Ek devre yapmak gerek ses ayarı için.
 
anfiniz stereo ise sağ sol kanal olarak ayırın bir kanalı dışa bir kanalı içe verin.
 
Bilgisayar xp işletim sistemine ait.sol ve sağ olarak denge ayarlarını yaptım gene olmadı.bilgisayar çok eski 2002 yılına ait.amfide bir tane ses yükseltme ve kısma ayarı var.pazartesi ve cuma günleri istiklal marşı için mikrofon kullanıyoruz.o zaman sesi açmamız gerekiyor.normal zil çalarken sesi kısmamız gerekiyor.çünkü komşular rahatsız oluyor .bunun için direnç ve potansiyometre kullanarak bir devre yapmam lazım.
 
anfiniz anladığım kadarı ile mono olarak çalışıyor bu durumda çıkıştan ayar yapmanız gerekiyor buna uygun bir devre hatırlayamadım.
 
Parçacılardan 10-25watt , 100-220 ohnm hangisinden bulursanız , 10 tane alın.Birbirine Paralel , dış hoparlör hattı ile ampfi arasına seri bağlayın .Sesin daha az veya çok çıkmasını sağlamak için ; birbirine paralel bağlı dirençleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
 
Bir potansiyometre ile mikrodenetleyici girişindeki voltajı değiştir. Sonra bu girişteki voltaja göre @murtiow un dediği yöntemle hoparlöre seri ya da paralel bağlı dirençleri birer röle ile devreye sokup çıkar. Böylece pot ile dış sesi azaltıp çoğaltabilirsin.
 
özür dilerim ama kısa bir şema yazabilirmisiniz.
anladığımı söyleyeyim.
amfinin çıkışına önce 1 adet potansiyometre takacağım.potansiyometreyi roleye bağlayacağım.roleden 1 çıkış normal gidecek diğer çıkış dirençlere bağlı gidecek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst