Servo over speed error

Katılım
23 Haz 2018
Mesajlar
139
Puanları
6
Merhaba.

Elimde oem bir servo driver ve motor var. Ayni urunun guc olarak farkli modelini daha once kullanmistim. Su anki modelde jog kontrol moduna aliyorum. Jog speed 100 dv/dk olmasina ragmen jog ile yol verdigimde motor devri birden asiri artarak over speed hatasi veriyor.

Parametrik oldugunu dusunmekle beraber hangi parametre oldugu konusunda yardima ihtiyacim var.

Encoder ile ilgili olabilir mi?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Parametre ile alakalı olduğuna eminseniz ve imkanınız varsa sürücüyü fabrika ayarlarına çekip deneyiniz.
Encoderde problem olsa uyarı vermesi gerekir diye düşünüyorum.
 
Sorun fabrika ayarlarina cekmeden duzeldi. Deneme amacli sizin tavsiyenizden once fabrika ayarlarina cektim. Baska bir sorun ortaya cikti artik motor donmuyor. Jog ile deniyorum, motordan gelen gurultu degisiyor ama ilerleme yok es zamanli elimle mili zorlarsam atiyorum 60 derecelik atlamalar yapiyor. Simdi bunla ugrasiyorum.
 
3 fazlı ac ise sürücü ile motor arasındaki bağlantı değiştirildi ise faz sırası yanlış olabilir.
Motor kaç Nm ?
 
Yok hocam parametrik bir sıkıntı var. Sürücüyü fabrika yarlarına aldım motor dönmeyi bıraktı. Aynı sürücüden başka var onla çalışıyor. Tüm parametrelerini karşılaştırdım. Parametreler çalışan ve çalışmayan sürücüde aynı. Demek ki gizli parametreler var. Üreticiye mail attım bakalım bekliyorum.
 
Sonuc:

Uretici gizli parametrelerin oldugunu dogruladi ama nasil girilecegi bilgisini paylasmadi. Tesadufen gizli parametrelere ulastim ve encoder prr oraninin yanlis oldugunu gordum dogru rakami girince sorun kalmadi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst