Servo Nedir ve Nasıl Çalışır?

pwm sinyali ile gönderdiğiniz darbelerin genişliklerini değiştirebilirsiniz. böylece rampalı kalkışlar ve duruşlar sağlarsınız.

tabi bu söylediğim endüstriyel tip servolarda mümkün. diğerlerinde de teorik olarak mümküm ancak denemedim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
servo sürücüler harika...diğer kontrol metotlarında motordan akım gerilim bilgisi alınarak kontrol yaparız ama servo sürücelerden mesela encoder gibi bir cihazdan pozisyon bilgisi alırız ve kontrola akım gerilim in yanında pozisyona da işin içine katarız mesala servo sürücelerde motor devrini çok iyi alır 3000 devirde dönüyo diyelim çok çabuk bişekilde motoru mesela 1500 devire getire biliriz valla hoş ne diyeyim.....
kontrol003 arkadaşım AC motor hız kontrolde varsa bir problem merak ettiğin şey mesaj at haddimce bildiğim kadarıyla paylaşayım seve seve....
 
bir örnek varsa elinizde paylaşabilir misiniz ? Plc olursa sevinirim
 
Arkadaşlar, bir PLC programı yazarak, hobby mağazalarında satılan uzaktan kumandalı uçak vb. için satılan 10 TL ie 20 TL arasında değişen basit servo motorları kumanda edebilir miyiz?

Bu motorlar 4.8 yada 6 V ile çalışıyor. PLC nin çıkışından belirli frekanslarla bu voltajı yollasak, servonun SIGNAL ucunu da PLC nin analog girişinde 0-10V girişine bağlasak bir kontrol mümkün olur mu acaba?
 
sn tembel reis rc hobby servolarında 3 kablo bulunur ikisi besleme biri sinyal
beslemeye sabit 4.8-6v dc verilip sinyal ucuna pwm uygulanır
robotik bölümünde çalışmasını anlatmıştım
silinmediyse bi okuyun derim
 
Merhabalar, servo programlamada belli programlar var mıdır? yani mesela C bilen biri için programlamada yeterli midir bu dil acaba? teşekkürler.
 
Merhabalar, servo programlamada belli programlar var mıdır? yani mesela C bilen biri için programlamada yeterli midir bu dil acaba? teşekkürler.

Ne amacla, nerede kullanacagina, nasil surecegine gore degisir.
 
c ile sürülebilir tabi de pic e gömmen lazım hex kodu gerekir.. uvision yapar..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst