Servo motoru Spindle olarak kullanmak mümkün mü?

linuxcnc için ucuz fpga kartları yok demek istedim.
Örnek :

LinuxCNC direkt paralelPort tan mis gibi calisir. Bi de hizli bir opto izolasyon eklendi mi gayet guzel olur bence.
evet var nokta cnc lpt kartı üretiyor web sitesinde ürünleri var. hem de ucuza satıyorlar. Aynı sanayi sitesindeyiz, bana yakın şirketleri. Çay içmeye hep giderim. Kızıyorlar mı bilmem ama iki günde bir ordayım.
Kontrol kartı olarak yani
Ethercat var ddg381 6 eksen bu sadece bi örnek verdim bu ilgimi çekti ama bilmiyorum hiç bu kartı
Ben şimdi hangi kontrol kartını kullanayım yani usb sıkıntılı ise benim pc de paralel portta yok linux kullancaksam buna uygun bağlantı ve kart ne olmalı
Bilmiyorum ne yapcamı
Ben nokta cnc den aldımi lpt port ama uzun süreli 5-6 saatlik iş veriyorum mermerciyim, elektrik de sık gidiyor, kaldığı yerden hiç hata yapmadan başlıyor. Limuxcnc ile çalışan Türkçe program verdi firma, Ama para ile satıyorlar purogramı, benden istemedi. Mach3 ten kurtardı beni.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bendeki makinedeki spindle 1.5KW ve isimi goruyor. Spindle gucum neyi etkliyor? Keserek ilerleme hizimi.

Eger sorun servo motorun spindle olarak kullanilip kullanilamayacagi ise kullanabilirsin. Servo motorlar diger motorlara kiyasla surucusu uygun olmak kaydiyle kisa sureligine nominal guclerinin 2..3 kati yuklerle basedebilir.
Bu konuda bana kaynak vs varsa gösterebilinmi atabilinmi
link vs pdf vs nasıl yapcam bilmiyorum çünkü daha motoru almadım alcam ama ne yapcamı bilerek almak istiyorum
Bana bunu nasıl tarif edebilirmisiniz servo motoru spindle olarak kullanmak için çünkü diğer türlü 2.2 kw spindle 380v 3 faz bana 220 gerek

Konu üzerinden biraz geçti ama mazur görün
Piyasada satılan Servo motorlar diş çekmek için haddinden fazla hassas. Bi zararı olmaz tabii cüzdan haricinde. Bazı VFD suruculerde encoder desteği oluyor zaten (en dandik encoder yeterli). Düşük hızda yüksek Tork da sağlayabiliyorlar. Yaniiii servo almadan çok daha ucuza olabilr.
Mach3 paralel porttan kernel seviyesinde yazilmis driveri ile calisiyordu. yani gercek zamanlı olmayan bi işletim sisteminde iyi bir iş yapıyor. Ama win. bellek yonetimi her an olaya el koyabilir az veya cok. Oyle ise paralel port yerine mach3 4 vs için usb den vs baglanan kartlardan almak iyi bir fikir olabilir. Veya linux cnc muhtesem. ama ugrastirir. Bi de gelismis atraksiyonlar için ucuz fpga kartları var linux driver ları hazır. ama ulkemizde denk gelmedim.
Abi hangi motordan bahsediyorsun servolar enkoderli olduğuna göre asenkrondan mı bahsediyon
Match 4 olabilir sanırım ve buna uygun bir kart doğru anladıysam
Ülkemizde yok demişsiniz Linuxcnc ile Türkçe CNC Arayüzü geliştirmiş NOKTA CNC ile tanıştık. Ama Linuxcnc ile ben de çok uğraştım USB kartlar ile Linux kesinlikle çalışmaz. Çünkü Real Time bir işletim sistemi çekirdeğine Sahip linuxcnc. USB Gerçek Zamanlı çalışmaz alır bilgiyi tampon çipine biriktirip çıkışa aktarır. Yani gecikmeli iş yapar. Gerçek zamanlı olmağığından ciddi kontrol uygulamalarında USB kartlar hiç iş yapmıyor. Aşırı parazitten etkileniyorlar. (USB kopma sorunları hiç bitmez.) Sonuçta USB-Univesal Seri Hat anlamı bile yeterli bizim için. Data hızlı ve paralel akmalıdır. Yani çıkışlar girişler ile beraber hem okunmalı hem de yazılmalıdır. Gerçek Zamanlı olarak. CNC tezgahlar çok hassas işler için kullanılmaktadır. Hiçbir Büyük ve Ciddi CNC Router ve CNC üreticisi (Türkiye 'yi kastetmiyorum) USB kart takmaz makinasına. Ülkemizde Elinde Çay bardağı ile CNC Router eğitimi verenler olunca, bunların komik videoları youtube da pek çokça var. Eğitim düşüklüğü. Üzülmek mi; şabanın filmleri gibi gülmek mi. Ama aslında AĞLAMAK gerek.
Bana bu yazdığınız bilgileri ve diğer abilerin yazdıklarını hiç bi otomasyoncu anlatmadı hep ezbere konuşuyor lar
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst