Servo motorları nasıl test edebiliriz?

enix

Üye
Katılım
15 Kas 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar,
İsletmemizde kullandıgımız servo motorlardan bazılarının guc kablolarının motor baglantıları klemens kutusundan degil de uzerinde bulunan jacklara dırek baglandı(dişi-erkek baglantısı seklınde) eger bu motorlarda bir arıza soz konusu olrsa bu motorları nasıl test edebiliriz.Bu motorların uzerinde ayrıca encoder kabloları da buunmaktadır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sorun uçları bulamamak mı? Yoksa uçları biliyorsun da test işlemini mi bilmiyorsun?

Servo motor sargılarını normşal DC motor sargılarını yaptığımız şekilde test ederiz...

Seni Servo motorundan gelen tek bir kablo mu? Yani Data , encoder kabloları tek bir jaktan mı gelmekte?

öyle ise öncelikle bunu bilmeniz gerekir... Motoru hafifçe döndürerek... Encoder uçlarını ayırabilmen gerekir...

Kitapçığı yok mu ,ya da kullanma kılavuzu?
 
Encoder ve power kaboları ayrı ayrı cekilmiş durumda ,motor tarafı erkek uc kablo ucu dişi şimdi motorun klemens kutusu acılır durumda degil zaten klemns kutusundan anlattıgım erkek giriş var ,arastırmama gore acılmıyormus test etmemin tek yolu baglı odugu inverterden sokup ,aynı gucte invertere baglayıp denemekmiş bana pek mantıklı gelmedi... bu tip motorları pek anlamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst