Servo motorda kaplin problemi

levent06 "motor boşta iken yani mile bağlı değilken bile titreme oluyor." demişsiniz. Autotuning genellikle motor mekaniğe bağlı olarak yapılır. mekanik bir kasma , sıkışma , zorlanma yoksa bu ayarlar düzgün olur. Eğer imkanınız varsa sistemde kullanılan servoların autotuning ayarlamalarını yapmanız gerekir. Üretici bunu yapmamış olabilir. Çünkü "aynı makineden 5-6 tane daha var hepsi boşta iken makinenin şalterini açar açmaz titremeye başlıyor." demişsiniz. Sistemde kullanılan servoların marka , modelini yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Bana göre sizin burdaki sorununuz kaplin gibi gelmedi bana.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sayın Levent06
Bir kısım bilgiler yazmıştık. Bu tip olaylarda profesyonel analizde çok yönlü bakılır. Sizin soruunuzu çözmek için buradan sadece yazışma yapmış oluyoruz.

Bahsettiğiniz kaplinlerin, dik kesişim diye ifade etmek istediğim eksen kaçıklığında kullanılanları bulunmakta. Orjinal kaplinin resmi çok fikir verir. Bu kaplinlerin küçükleri ve büyükleri bulunmakta. Sistemi değiştirip triger kayış kullanmak gibi yazdığımız çözümleri de düşünebilirsiniz. Dik kesişim dediğim kaçıklık olduğunda kullanılan kapline çok gerek olursa piyasada bulunamadığı halde bir kısım mekanik uyarlamalar yapılabilir.

Siz yanılmıyorsam mil takılı değilken motor boşta iken de titreme oluyor yazmıştınız. Son yazdığınızda iş değişmiş oluor. Muhtemelen kaplinde sorun olur ama tabi vida milin eğilmesi de baş kısmında kaçık dönmeye sebep olmuş olabilir.
Başarılar dileriz.
 
Motor:fuji elektrik type:GYS401DC2-T2A
400W 1,27Nm
Driver:fuji elektrik type:RYC401D3-VVT2 (FALDIC)
400W 230V
Motorun ve driverin modeli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,920
Son üye
Bafrali1655

Yeni konular

Geri
Üst