Servo Motor Sağlamlık Kontrolü Nasıl Yapılabilir?

6 farlı varyasyon var tek tek dene u-v-w/ u-w-v/ v-u-w/ v-w-u/ w-u-v/ w-v-u benzer bir sorunu böyle yaparak bulmuştuk
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
servo motorun a-b-c uçlarını ölçmek gerekir uçlar arası omaj aynı olmalıdır . Farklılık varsa arızalıdır...
 
hocam sız enkoderın sıfır noktasını kaydırmıssınız.buyuk olasılıkla veya arkadasların soledığı gıbı u-v-w uclarında yanlıslık olabılır.değiştirerek kontrol etmenizde fayda var.
 
servo motor sargıları kolay kolay hasar gormuyorlar.motor çalışmıyosa hatayı sürücde falan aramayın.kesınlıle enkoder...
 
sağlamlık diye anladım ben onu.
Öncelikle motorun arızalı olduğu bilgisini servo sürücüsü markaya bağlı olarak kod şeklinde verir. Siz kullanma kılavuzlarından koda göre arızayı tespit edersiniz. Servo motor 2 kısma ayrılır.
1.Sargı kısmı
2.Enkoder kısmı
Sargı kısmında olan arıza kodu farklıdır. Enkoder kısmı için ise farklıdır. Sargı kısmını AVO metre ile ölçersin. Şase veya kısa devre ölçümü yapabilirsiniz. Enkoder arızası için ise motorun arkasından sökülen bir parçadır. Değiştirilebilir.
Yalnız şunu belirtmeliyim. Servomotor kolay kolay sargı kısmından arıza yapmaz. Ama rulmanlar çok iyi kontrol edilmelidir.
En sağlıklı kontrol sürücü ile yapılabilir.......

Merhabalar kardesim iyi aksamlar zannedersem servo motorlar hakkinda bilgi sahibisiniz benim size ihtiyacim var bende 1 tane brother 430 d (j80991001 430d) model servo motoru var anlatmasi uzun oyuzden kusaca bu elimde kaldi diyeyim ama bunun enkoderi surucusu falan yok cok guzel hizli guclu pratik motor ama sadece sargi(govde) kismi var yani enkoderi ve surucu yok ben bunu makinada degilde baska amacla normal dc motor gibi nasil kullanabilirim bu mumkunmu sadece dc motor gibi hiz kontrolu yapcam surucu gibi cok ozellik tasimasina gerek yok bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim bu konuda uzun zamandir bi bilgi ve malumata ulasmaya calisiyorum sizden rica ediyorum bilginiz var ise 0*** whatshap ahmet ben
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst