Servo Motor ile lLineer Hareket Sistemi

gerçekten çok teşekkürler deniz77 hocam evet ben bunu bitirme projesi olarak yapacam ama amacım tabikide bu işi öğrenmek ve ileride de çeşitli uygulama alanlarında uygulayabileceğim sistemlere imza atmak. Bende Delta PLC ve servo kullanmayı düşünüyorum çünkü simens söylediğiniz gibi biraz daha maliyetli ve daha çok endüstriyel uygulamalar için kullanılıyor. Dün için vizelerimi bitirdim ve haftaya da tamamiyle projeme yöneleceğim. Öncelikle sizin gibi ustalardan fikirler ve yardımlar almak bizim gibi mesleğe yeni adım atanlar için çok önemli. Projemi gerçekleştirirken de yapacağım adımları ve karşılaşabileceğim olası problemleri sizlerle paylaşıp çözümler için fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyaçım olacak tekrardan.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Multi Turn Absolute Encoder kullanırsan sadece adım bazında değil genel anlamda konum bilgisini net olarak alabilirsin yani motorun nerede olursa olsun home positiona ihtiyaç duymadan yerini belirleyebilir.
 
slm arkadaşlar tekrardan;
öncelikle konuyu açıp da bana fikirlerini ve tecrübelerini esirgemeyip fikir ve öneri yardımında bulunanlara çok teşekkür ediyorum projem için DELTA 750w ASD-B servo ve sürücü, DELTA DVP-SS2 serisi ( dvp-14SS2 ) PLC, DELTA DVP-PS02 güç kaynağı ( 2 Amper ), DELTA DOP-AS 3.5'' HMI ( dokunmatik ekran ), 2 adet kapasitif sensör ( biri HOME diğeri ise LİMİT olmak üzere ), sensör kablosu M12/4 ( LED'li ) ve 10 amperlik Schneider sigorta kullandım. Bu malzemeleri vidalı mil sistemine monte edip projemi bitirmiş bulunmaktayım. Tabiki de bunu yapmak için usta ellerden ve onların tecrübe birikimlerinden yardım aldım. En kısa zamanda da projemin resimlerini, kullanılan malzemelerin özelliklerini ve videosunu ekleyeceğim. Projem için soruları olanlar veya bu ve benzeri konular üzerinde çalışmayı düşünen arkadaşlar için yardımcı olabilirim tekrardan çok teşekkürler.
Saygılarımla
 
kardeşim mrb.ben gaziantep üniversitesi makine mühendisliği son sınıf ögrencisiyim.bitirme projem hakkında senden biraz bilgi alacaktım.projem senin bitirme projene biraz benziyo.projem şöyle elimizde bir tane servo motorlu robot kolu var.biz bu robot kolunu plc ile kontrol etmek istiyoruz.siemensin s7 1200 plc sini kullanmayı düşünüyoruz.tam olarak bize neler lazım nasıl kontrol edeceğiz bu konular hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.murat.akarsu44 @ gmail.com bu adrese cevap atabilirsiniz.teşekürler:)))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Slm

bitirme projesi olarak güzel ve bir o kadar da çaba sarfettirip öğretici bir konu seçmişsin. Öncelikle bitirme projen hakkında daha detaylı şekilde yazarsan elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım tabi bunda forumda sürekli tecrübelerini ve bilgilerini paylaşan hocalarımında katkıları olursa sevinirim. Siemens S7 1200 maddiyatı düşünürsek öğrenci odaklı bir PLC olmakdan uzak kalıyor ben 3 eksen uygulamalarının altından çok rahat kalkabilen DELTA DVP-28SV11T PLC ile çalışmanı tavsiye ederim programlama açısından da bu çok daha sade olacaktır. Robot kolun hareketini kontrol etmek için ise de gene DELTA DOP Serisi Dokunmatik ekranlardan faydanalabilirsin. Ama söylediğim gibi bitirme projen hakkında daha detaylı bilgi yazman gerekiyor.

SAYGILARIMLA...
 
s7 1200 ile servo kontorlü yapacaksanız öncelikle PLC çıkışları DC olanı edinmeniz gerekiyor.1212 DC/DC/DC size uygun olur. Tia Portal V10.5 programı ile hem PLC'yi hem de arayüz olan operatör paneli programlayabilirsiniz. Ya da Scada ile kontrolü sağlayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,828
Son üye
berkayerdem

Yeni konular

Geri
Üst