Servo MOTOR ile 1 Eksende verieln kordinata göre hareket ettirme?

bSercan

Üye
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Öncelikle merhaba arkadaşlar...

Ben ufak bir işyerimde kullanmak üzere ufak bir otomasyon yapmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim... Şimdi 1 eksede (Örnegin X ekseni) bir mil üzerinde bir kafanın gidip gelmesini düşünün (Örnegin TORNA takım tutucusu) şimde bende böyle birşey yapmak istiyorum fakat bunu yaptıgımda SERVO motora numerik olarak benim verdigim degerlere göre harekt etmesini istiyorum yani bir CNC tezgahı gibi ama bu 1 eksenli daha basit birşey..

Örnegin: X0,0 Refereans noktası ise

X0.0
X7.5
X5.0
X8.5
X3.0

Gibi verdigim numerik kodları okuyarak servo motorum mil aracılıgı ile mile baglı parçayı ileri geri harekte ettirmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim bir fikri olan varmı?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
eğerki göndereceğin noktalar sabit ise servoya dahili pozisyon komutuyla bu işi kolaylıkla çözebilirsin diye düşünüyorum yok eğer ki ben bu noktaları kendim daha sonra değiştireceğim yada sürekli değişecek dersen o zaman da harici pozisyon komutunu kullanman gerekecek ama bu sefer de servoyu devreye alacak plc ya da herhangi bir akıllı sisteme ve de noktaları belirleyeceğin bir ekrana ihtiyacın olacak sistemi biraz daha açık anlatabilirsen yardımcı olmaya çalışırım...
 
Dahili pozisyonlamalı servo ile bu işi yapabilirsiniz. Pozisyonları registerlara girer ve hareket ettirirsniz. 2. bir yol ise lineer interpolasyon özelliği olan bir plc alırsınız (ör: ucuz olduğu için , delta dvp28sv11t) bu koordinat değerlerinizi plc+hmi kullnarak girersiniz. Servonuz bu koordinatlara göre hareket eder.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst