SERVO MOTOR İLERİ SONRA GERİ SORUSU

Katılım
6 Eki 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Arkadaşlar elimde delta nın servo motor ve plc si var. servoyu DPLSY komutu ile sorunsuz bir şekilde sürüyorum. Benim öğrenmek istediğim servo motora örneğin "20 tur şu hızda dön, ardından 5 tur şu hızda dön, ardından da geri yöne 2 tur şu hızda dön" gibi bir hareketi ne şekilde yaptırabileceğim. Bunun için ayrı bir komut var mı ? ya da tavsiyeleriniz neler? teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ayrı komut yok..
hız referansını kendin değiştirmelisin
 
dostum kendin değiştir derken nasıl yani? ben bir program içinde bu hareketi yaptıramaz mıyım servo motora?
 
yani özel bi komut yok plsy yi kullanıp hız referansını prograam içerisinde değiştirebilirsin tabiki
 
anladım. nasıl yapabilirim acaba kaba taslak bir örnek verebilir misiniz? örneğin 20 tur dönüş tamamlandıktan sonra geri yöne 10 tur dönüş yapması gerektiğini PLSY ile nasıl tanımlayabilirim?
 
Ayrı bir komuta ihtiyaç duymadan yön girişini (Y1 - sign) aktif etmeniz durumunda motora geri dönüşü sağlatabilirsiniz.
 
ya dostlar benim anlatmak istediğim " 20 tur şu hızda dön ve bu yirmi turu tamamladıktan hemen sonra ters yöne 10 tur şu hızda dön " gibi bunu nasıl yapabilirim ? PLC ladder diagramını çizerseniz sevinirim çok teşekkürler...
 
Bendei Biazad , arkadaşım harici pozisyonlama modunda delta DVP-28SV transistör çıkışlı plc ile DDRVA komutunu kullanarak bu işi yapabilirsin. 2. olarak ASD-A2 , ASD-A+ sürücü kullanarak bu işi dahili pozisyonlama parametreleri kullanarakta yapabilirsin. Bunların dökümanları ayrıntılarıyla örnekleriyle deltanın sitesinde ve burada mevcut. DDRVA komutu kullanarak ilk gitmek istediğin mesafe ve hızı yazıyorsun. Sonrasında 2. kez DDRVA komutu kullanarak 2. gitmek istediğin mesafeyi ve hızı yazıyorsun. Bu iki satır arasına karşılaştırma komutu kullandığın zaman birinci DDRVA komutunun mesafe değerine geldiğinde dahili bir röle aktif olarak 2. DDRVA komutunu çalıştırır böylece 20 tur istenilen bir hızda ileri , 10 tur istenilen bir hızda geri gidilir. Ancak burada 20 tur , 10tur değerleri tamamen senin kullanacağın mekanik düzene bağlı olduğundan bunu deneyerek bulabilirsin.
Ör. 1. komut: DDRVA D1 D2 Y0 burada D1 = Absolute olarak gidilecek pals değeridir. Yani mesafenin belirlendiği değerdir.
D2 = Pals frekans değeri, Yani hızın belirlendiği değerdir. Y0 = Pals çıkıs portudur. Y0 kullandığın zaman yön çıkışın Y1 olur.
 
heradam , arkadaşım DVP-14ES yerine DVP-14SS demek istedin. Bu komutlar motion control komutları olduğundan DVP-14SS bu komutları desteklemez. Zaten plc nin puls çıkışıda 10kHz olup bu tür uygulamalarda yetersiz bir puls çıkışıdır. Deltada bu komutları destekleyen plcler bildiğim kadarıyla DVP-28SV11T ve DVP-ES2 serisine transistör çıkış modülü ekleyerek. Birde deltanın daha ülkemize gelmemiş DVP-PM serisi var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst