Server bilgisayar

okan.kadan

Üye
Katılım
6 Şub 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba.
3 kişilik bir mimarlık ofisi açmayı düşünüyoruz. güçlü bilgisayarlara ihtiyacımız olduğu için bilgisayar masrafı epey arttı.(20.000 TL ye 3 iş bilgisayarı 30.000TL Rander bilgisayarı. Toplam 100.000 TL). Ofis çalışanları her gün bilgisayar başında olmadığı için oların bilgisayarı gün içerisinde boşa duruş oluyor ve çizim esnasında yoğun kullanıma maruz kalmayan bilgisayarlar işlemci ram ve ekran kartının %20 seviyesini kullanıyor %80 boşta kalıyor.
Acaba bu üç bilgisayarı bir merkezde toplayan her masada sadece klavye mouse ve monitör olan bir sistem bilgisayarı toplanılamaz mı. bu sayede çok güçlü sistem isteyen rander bilgisayarına da ihtiyaç kalmaz ve kullanıcıların bileşenlerinin kullanmadığı kısım diğer kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Böyle bir sistemi nasıl yapabilirim. mümkün müdür tahmini maliyeti ne olur?
 
Öncelikle böyle bir kullanım için kullandığınız programın server üzerinden çalışabilmesi gerekir,belki de bulut üzerinden uzaktan ,benim önerim render yapılan cihaza uzaktan bağlanmak ya da bir monitör iki bilgisayara bağlanmak (iki kişi aynı anda olmamak kaydıyla).
Şöyle cihazlar var,inceleyin,istediğiniz bilgisayara klavyedeki bir tuş kombinasyonuna basınca geçiyor.
https://m.n11.com/4-port-usb-kvm-switch-4-pc-kasa-tek-kontrol-P167764887
 
benim istediğim tek kasa 4 monitör. 4 kasa tek monitör değil
 
Böyle bir yazı buldum terminal programlarında kullanılabiliyor. Örneğin yazılmış bir programı derlemek için vs. ama render özelliği var mıdır bilmiyorum. Bence mantıken olması gerekir sonuçta tek işlemci aynı anda yüzlerce iş yapabiliyor neden bu işler sadece tek desktoptan gelsin ki?

https://www.quora.com/Is-it-possibl...cess-the-same-desktop-concurrently-in-windows
 
Merhaba
Yazılım olarak ne kullanacaksınız? Öncelikle kullanacağınız yazılım bu tür server client ilişkisi şeklide çalışacak mıdır? Ayrıca kullanacağınız yazılımın maliyeti bu 100.000 tl içine dahilmidir?
 
Merhabalar, aradığınız sistem sanal sistem. Güçlü bir ana bilgisayara Network üzerinden bağlanan terminaller olacak. Bunu okullar, internet kafeler kullanıyor yıllardır. Siz internetten thin client benzeri modelleri araştırın ve fiyat sorun. Başarılar :)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst