Serigrafi baskı

mau

Üye
Katılım
4 Haz 2007
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
39
Elimdeki malzemeler resimde belli. Daha dogrusu aldigim yerdeki alican bey alladi pulladi satti bana o baya biliyor pcb islerini. asil isi tekstil firmalarina kimyasal tedarik etmek diye dusunuyorum. Baski devre diyince hemen anladi ve anlatti ben sana malzemeleri ayarliyayim dedi kargoyla 760 tlye mal oldu. Tek eksigim uv standi gibi duruyor.

Serigrafi baski konusunda deneyimi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.

https://i.kontrolkalemi.com/2/1JNoob.jpg
https://i.kontrolkalemi.com/2/vjZDDD.jpg
 
Moral bozmak olmasın ama devreden kaç adet üreteceksiniz? Serigrafi evet güzel hızlı bir yöntem ama benim bildiğim yüzlerce binlerce adetli baskılarda tercih edilir.
 
Son düzenleme:
aydıngerden yada filimden ipek üzerine film çıkarmak için illaki uv standına gerek yok aynı işlemi 5-6 adet beyaz florasan lamba ile de yapabilirsiniz uv ışık ancak yeşil maske sırasında gerekli olabilir(ben yeşil maske serigrafisi yapmadım boyanın ne olduğunu bilmediğim için olabilir)sizdeki asit maske boyası yazan sanırım bu yada solder resist mask yazan yeşil maske boyası o konuda bilgim yok ipeğiniz ne kadar ince olursa baskı çözünürlüğünüz ve ince yollarınız o kadar güzel çıkar daha önce serigrafi yapmadıysanız biraz deneme yanılma ile ipeğe filim çıkarabilirsiniz ilk denemelerde hızlandırıcı ile emisyon karışımını tuttaramaya bilirsiniz ama dediğim gibi deneme yanılma ile yada bir serigraficiden yardım alarak öğrenirsiniz serigrafi setiniz hayırlı olsun kolay gelsin.(bende malzeme resminizin bir örneğini aldım belki işime yarar ilerde diye)
 
Ticari olarak mı yapacaksınız bu işi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,036
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst