seri veya paralel port kullanarak Barkod okuyucu programlama

g.yndmr

Üye
Katılım
12 Nis 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
mrb arkadaşlar Barkod okuycuların çalışma prensibleriyle ilgili bir proje aldım projede Bir barkod okuycuum var onu Seri veya Paralel port ile pc ye bağladım 10 tane barkodu okutmamı ve o okuttuğum barkodları sıraya dizmemi istiyorlar.Benim burda merak ettiğim pc ye bağladığımz barkod okuyucu pc ile nasıl haberleşiyor? Haberleşmeyi sağladıktan sonra verileri almak için C/c++ ile program yazabilirmiyim ? (Seri ve paralel port hakkında teorik bilgiye sahibim)bunlar hakkında yardımcı olursanız şimdiden çok teşkkürler. bu konularda yeni olduğumdan belki böylesi basit şeyler sormak uygun olmuyor ama uzun süredir araştırıyorum hiç kimse bu konu hakkında detaylı bir bilgi vermemiş :/
 
barcode okuyucular genel olarak klavye kodu gönderimi ya da rs232/485 arayüzlerini kullanır.

barcode okuyucusun kullanım klavuzunda açıklamalarını bulabilirsin.

istediğin herhangi bir derleyici ile okuyabilirsin notepad yazılımını aç ve barcode okut o esnada klavyeden veri girişi yapılıyormuş gibi bilgi gelecektir.
rs232 barcode lar ise farklı ilgili com portu açıp data gelmesini bekleleyeceksin atıyorum <stx>1234567890<etx> gibi bir formda gelebilir.

ancak sen kendin bir barcode okuyucu yapmak istiyorum diyorsan barcode tip standardını vs.. okuyup tarayıcı mantığının nasıl çalıştığını öğrenmen gerekiyor.

forumda eğer arama yaparsan daha fazla sonucu bulabilirsin
 
çok teşekkürler ustam baya yardımcı oldun eline sağlık ...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst