Seri iletişimdeki diğer pinlerin özellikleri nedir?

kudretuzuner

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Tem 2009
Mesajlar
912
Puanları
131
Merhaba
Arkadaşlar,seri iletişimde,DB9 konnektöründeki (TX-RX-gnd pinleri haricindeki) diğer pinlerin kontrolu nasıl yapılır?Oldukça fazla dokuman indirdim ama işin içinden pek çıkamadım.Bağlantılar tamam ama kontrol nasıl yapılır doyurucu bilgiye ulaşamadım.Özellikle,RS232 null modem with full handshaking formu.Yazdığım gibi kontrol nasıl yapılıyor?Yardımcı olur musunuz?Teşekkürler.
 
Valla hocam her konuda iddialaşırım ama bu konuyu ben de bilmiyorum ve ne kadar arasam da tam bi bilgi bulamadım.. Kısmen biliyorum karşı tarafı durdurmak için ama hangi pin kontrol edileni hangi pinler kontrol edeni durdurmak için, bi fikrim yok.. :)

Doyurucu bi cevap gelince ben de istifade edecem bu bilgilerden.. :)
 
Sayın güvTe ve Kudretuzunuer üçümüzünde tam bilmediği ve bildiği konular aynı herhalde bende seri iletişimi görünce direk SPI ise dedim atladım konuya fakat rs232 ile ilgili hiç uygulama yapmadım, mesele SPI ile halledilebilecekse oradan yadımcı olurum ama sizdede spi de problem yok protokol ekstrası nasıl çalışır sorusu var, çok geç olmadan benimde öğrenmem gereken bir konu.
 
Merhaba
Takip ettiğim başka bir forumda,sağolsun bir arkadaş link verdi,aslında "ANTRAK" ben de üyeyim hatta yazılarım da var ama eski sayılarını gözden kaçırmışım.Bu linkte oldukça detaylı anlatım var.antrak.org.tr - Akış Denetimi ("Flow Control")
 
Sayın Kudretuzuner paylaşım için teşekkürler, gayet yoğun bir anlatım yapılmış, cevabın ANTRAK tan gelmesi beni hiç şaşırtmadı. Hemen yazının tamamını okudum beğendim, hazırlayan Tolga TAŞTAN beyin eline sağlık.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst