seri bağlanmış lambalar

freddyk

Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
51
Selamlar,

Balkonumda bir lamba, girişinde de bir spot var. Bunlar için de iki anahtar koymuşlar.
Yalnız şöyle bir sorun var, birinci anahtara basınca spot normal olarak tam parlaklıkta yanıyor. Spotu söndürüp ikinci anahtara basınca lamba ve spot beraber yanıyor ama tam parlak değil, seri bağlanmışlar gibi.

Spotu yerinden söküp baktığımda fazın geldiği uçta üç kablonunbirleştirildiğini gördüm. Birbirinden ayırıp deneyerek hangisine spot anahtarını açınca, hangisine lamba anahtarını açınca faz geldiğine baktım. Buna göre birini spota bağladım, diğer ikisini de birbirine bağladım. Spot normal çalıştı ama lamba artık hiç yanmıyordu.

Bu tesisatı çeken zat ne gibi bir bağlantı yapmış olabilir acaba?
Nasıl düzeltebilirim fikri olan var mı?

İyi çalışmalar,
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle elektrikten anlamıyosanız elinizi vurmayın bir bilene yaptırın...Bu insanların bu bağlantı şeması nereden akıllarına geliyor....En iyisi spot ile lambanın ayrı ayrı yanması....Balkon ile spotun ayrı yanmasını istiyosan nötürleri spota ve lambaya ortak çek... komitatör anahtara bir faz girecek iki tanede çıkış kablosu olacak..bu iki çıkış kablodan birini spota diğerini de lambaya gönder... veya tekli anahtar alırsın iki tane ayrı ayrı yaparsın...sorun çözülür...dediğine göre seri bağlantı var..saygılar...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst