Serbest Uyartımlı Doğru Akım Motoru Hız Kontrolü Nasıl Yapılır...

trafocu01

Üye
Katılım
20 Eyl 2010
Mesajlar
80
Puanları
0
Arkadaşlar işletmede bir sorunla karşılaştım halat boyama makinasının üzerindeki serbest uyartımlı bir dc motoru revize ettik. Ancak revize ettiğimiz bu dc motorumuzun etiket eğerleri diğer motorlarla aynı olmasına rağmen yük altında fazla akım çekiyor. Ayrıca diğer motorlarla sekronizasyonu sağlanamıyor ve halat kumaşı geriyor veya sarkıtıyor..
---tecrübe sahibi arkadaşlardan yorum bekliyorum.TEŞEKKÜRLER....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Devir ayarını endüvidenmi yoksa endüktördenmi yapıyorsunuz. Motoru toplarken büyük bir ihtimalle kömürlüdür fırcanın 1 adetinin yönünü ters takmış olmayasınız.
 
devir ayarını reostalarla endüktör üzerinden yapıyoruz ayrıca bütün motorların endüvileri inverter üzerinden paralel bağlı. ve referans motorun hızına ve reostasına göre reostalar birbirleriyle haberleşerek senkronizasyon sağlanmaya çalışılıyor. Ancak yrevize ettiğimiz motorun 6 d/d daha hızlı dönüğünü ölçtük. Okadarlık fark bile çok önemli yani.
 
Bu fazlalık devri reostadan ayarladınızmı sorun biter. tabi ki her motorun reostası ayrı ise
 
ewet reostası ayrı deneme yanılma yolu zaman alıyor buda duruş demek duruş demekde para ve zaman kaybı. nese teşekkür ederim..
 
halat kumaşı geriyor veya sarkıtıyor diyorsunuz. kumaş sarkarken veya gererken reostadan ayarlamak zor olmasa gerek.
 
özetliyim firmamız lewis mavi gibi markalara kod kumaşı üretiyor bu yüzden 0.5 d/d lık bir sekron hatası bile kumaş üzerinde farklı germelere buda boyanmış halat üzerinde renk farklılıklarına yol açıyor. nese ki yeni motorumuzu diğer halat boyama makinasında denedik yıkama 1 motorunun yerine taktık senron sağlandı söktüğümüz motoruda yedeğe aldık.. ilginiz için teşekkür ederim.
 
Bu motorun devri uygun değilse yedeğe bırakmanında bir anlamı yok. Ahmet15 in yazdığı gibi o motor çalışırken 2 ile 3 dakika arasında durmadan gayet rahat ayarlanabilirdi. Beni ilgilendirmeyeceğini çok iyi biliyorum. tecrübelerimize dayanarak yardımcı olmaya çalıştık
 
estafurullah teşekkür ederim amasyali kardeşş..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst