Serbest Tüketici Olmak

araştırmalarıma göre aylık ort. 1.000.000 kwh sarfiyatı olan bir firma için yaklaşık fiyatlar 0,14 - 0,15 tl (tek zamanlı) arasında değişiyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu ay gelen faturalar zamlı olacak, zamdan önce çift terimli tarife kullanan bir işletme olarak serbest tüketici olmanın avantajı yoktu. fakat bu zamdan sonra geçen ay 250.000 tl gelen faturam 290.000 tl ye çıkıyor. aylık ortalama 1.200.000 kWh yılık ise 15 milyon kWh kullanan bir işletmeyiz ve serbest tüketici olmamız durumunda yılık tasarruf 80.000 tl ye geliyor. kayıp kaçak bedelinin eklenmesiyle serbest tüketicilik işe yaramıyordu fakat bu ay itibariyle tekrar ciddi tasarruflar sağlanabiliyor. şu an firmalarla görüşme aşamasındayım, teklif verecek firmalar varsa bana özel den mesaj gönderebilirler...

serbest tüketiciliğe 3 aylık dönemlerde geçiş yapılabiliyormuş. ocak-nisan-temmuz vs.
yani anlaşma sağlansa bile bu ayları beklemek gerekliymiş...


VOLCANOS

ENERSA İNDİRİMLİ ELEKTRİK
İNDİRİM YAPA BİLMEMİZ İÇİN FATURANIZA BAKMAMIZ GEREKİYOR BUNA GÖRE SİZE EN UYGUN TEKLİFLERLE DÖNEBİLİRİZ. EĞER BİZİMLE ŞİMDİ ANLAŞMA YAPARSANIZ OCAK AYINDA BİZDEN ELEKTRİK ALABİLİRSİNİZ. 1 3 7 10 TARİHLERİ ARASINDA GEÇİŞ OLABİLİYOR.ANLAŞMAYI YAPTIĞIMIZ TAKTİRDE OCAK AYINDA BİZDEN ALABİLİRSİNİZ.
MENFİ VEYA MÜNFERİT OLARAK DÖNERSENİZ SEVİNİRİM.

[email protected]
[email protected]
Enersa İndirimli Elektrik Satışı - Türkiye'nin En Ucuz Elektriği


SYG.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
özel şirketten elektrik alımı ile ilgili tecrübelerimi aktarıyım ;

önemli olan size verdikleri kwh başına verdikleri fiyat. araştırmalarıma göre 0,14-0,15 arası fiyatlar söz konusu kwh başına.

her firmanın hesaplama sisteminde ufak değişiklikler var, bazı firmalar enerji fonu, trt payı ve belediye tüketim verigisini hesaplarken aktif tüketimin üzerine kayıp kaçak bedelini koyuyor. bazı firmalar ise koymuyor. bu durum şu an mahkemelik ve mahkemede olduğundan büyük firmalar kayıp kaçak bedelini üzerine koyup hesaplıyor. bazı firmalar kayıp kaçak bedelini üzerine koymayıp daha düşük fatura çıkartabiliyorlar. hangisisi doğru onun yorumunu size bırakıyorum.

yine bazı firmalar demand değerini alıor bazıları almıyor...
 
Serbest tüketici olmak için yıllık tuketimin Eğer değişmedi ise 100.000 kwh üzerinde olması gerekiyor..
 
Arkadaşlar biz hala TEDAŞ dan elektrik alıyoruz; ama bu K/K-kayıp/kaçak bedeli bizden de alınıyor. Bizim tariflerimiz KİT Resmi Daire bizden bu K/K bedeli alınması normal mi? Serbest tüketici olursak bize fiyat olarak avantajı olur mu? Ortalama birim fiyatlarımız 0,180 ile 0,200 arasında değişiyor?
 
Serbest tüketici olmak için yıllık tuketimin Eğer değişmedi ise 100.000 kwh üzerinde olması gerekiyor..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:
KURUL KARARI
Karar No: 3662 Karar Tarihi: 26/01/2012
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 26/01/2012 tarihli toplantısında,
4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 5 inci maddesinin altıncı fıkrasının (b) bendi ve Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğinin 10 uncu maddesi hükümleri uyarınca serbest tüketici limitine ilişkin aşağıdaki karar alınmıştır:
Madde 1 - Serbest tüketici limiti 25.000 kWh olarak uygulanır.
Madde 2 - Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 3 - Bu Kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.
 
Arkadaşlar 47 ad. Mağazası ve fabrika merkezi olan bir kuruluşta elektrik Bakım sistem yöneticiliği yapıyorum
1,5 yılı aştı serbest tüketici olalı şu an brüt fabrika için sanayi tek terim tarifesi üzerinden + %15
mağazalar içinde ticarethane tarifesi üzerinden %33 indirimli elektrik alıyorum geçiş sürecide çok sancılı değil
 
Selam EPDK'nın 2012 yılı için Serbest Tüketici Limitini belirlediği Kurul Kararı aşağıdadır.
K U R U L K A R A R I

Karar No: 3662 Karar Tarihi: 26/01/2012

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 26/01/2012 tarihli toplantısında,

4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 5 inci maddesinin altıncı fıkrasının (b) bendi ve Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğinin 10 uncu maddesi hükümleri uyarınca serbest tüketici limitine ilişkin aşağıdaki karar alınmıştır:Madde 1 - Serbest tüketici limiti 25.000 kWh olarak uygulanır.Madde 2 - Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.Madde 3 - Bu Kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.


Serbest tüketici olmak için yıllık tuketimin Eğer değişmedi ise 100.000 kwh üzerinde olması gerekiyor..

Selam Serbest tüketici limiti 25.000 kWh olarak değişmiştir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
devlet hastaneleri de serbest tüketiciye geçebiliyor mu? aylık ortalama 25000 tl fatura ödüyoruz tedaş'a. geçiş işlemlerini tam olarak anlayamadım hangi sırada yapacağız.
 
Yıllık tüketimi 25000 kwh üzerinde olan her tüketici,serbest tüketici olabilir.Nisan ayı itibariyle bu imkanı kaçırdınız.Temmuz ayı itibariyle serbest tüketici olabilirsiniz.Halen elektrik aldığınız dağıtım kurumu veya özel şirketlerle görüşmeniz gerekir.Net,% 10-15 indirim sağlayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst