Sera havalandirma sulama ve nem ayari

Katılım
8 Mar 2019
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
36
  1. Merhaba kontrol kalem kullanicilari Abilerim kardeşlerim. Yeni sera yaptım kendime ve bunun sulama havalandırma ısıtma sistemini tamamen otomatik olarak yapmak istiyorum. Bu konu hakkında yardimci olursaniz memnun olurum şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sulama için otomatik sulama sistemleri kullanabilirsiniz. Buradaki örnekte 80 tane istasyonu kontrol edebiliyormuş.


Sıcaklık, nem, toprak nemini ölçmek için algılayıcılar ('sensör') kullanabilirsiniz. Örneğin sıcaklık belirli bir değerin altına düştüğünde uzaktan kumandalı prize takılı ısıtma sistemi devreye girer. Gene nem miktarı çok arttığında bu sefer havalandırma, fan sistemi devreye girebilir. Bu işlemleri Arduino ya da başka bir mikro denetleyici ile kontrol edebilirsiniz.
 
Ilginize Teşekkürler. Hazır set olarak satın alabileceğim aurdino ve sensorlerden Rölelerden nerde bulabilirim. Hepsini ayrı ayrı mi almam gerekli yazılımını nasıl bulacam aydinlatirsaniz sevinirim
 
İlkönce sulama, ısıtma ve havalandırma sisteminin detaylarını yazabilir misiniz. Sera genişliği ne kadar? Sulama sistemi kaç istasyona bölünecek? Örneğin domates ve biber ekili. Domates haftada bir sulanıyor. Biber 3 günde bir. Bu şekilde sulama sistemi bir ürün için kaç parçaya bölünecek.

Isıtma sistemi ve havalandırma sistemi kaç watt, kaç amper bunları da bilmek gerekiyor.

Otomatik sulama sistemi bu adreste satılıyor :

https://opensprinkler.com/

Bu sulama sistemi için de ayrıca 24V AC ve çalışma akımı 800 mA'den düşük selenoid vana almalısınız. Örneğin burada 3 istasyonlu bir sulama sistemi için vanaların takılması anlatılıyor.


Aslında bu otomatik sulama sistemini kendiniz de yapabilirsiniz ama elektronik bilgisi olması gerekiyor.

Arduino, sensör ve diğer devre elemanlarını buradan alabilirsiniz.

Yazılım ve elektronik kısmını eğer bilginiz varsa kendiniz yapabilirsiniz. Ya da ücretini vererek yaptırabilirsiniz.

Burada belirtmek istediğim husus otomatik sulama sistemi zaten kendi yazılımı ile geliyor. Onun için ek bir yazılıma gerek yok. Ama ısıtma, havalandırma sistemi için özel bir yazılım ve elektronik devre gerekiyor.
 
Ilginize Teşekkbürler. Hazır set olarak satın alabileceğim aurdino ve sensorlerden Rölelerden nerde bulabilirim. Hepsini ayrı ayrı mi almam gerekli yazılımını nasıl bulacam aydinlatirsaniz sevinirim

arduino işinden anlamıyorsanız + yazılımı = yaptırmanız gerekir .
diğer normal röleler kullanabilirsiniz . neler yapılacak projelendirin . bütçe meselesi ?

https://tr.aliexpress.com/premium/n...AS_20190308070853&origin=y&catId=0&isViewCP=y
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst