Sepam Açma Problemi

alpermete

Üye
Katılım
9 Eki 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
38
Merlin Gerin Sepam'da sekiz saat içinde üç kez açma yaptı. phase fault hatası veriyor. phase overcurrent durumu var ama yeni yük falan da bağlamadım yüksek akım çekecek ne var anlamadım. trafo da bir sıkıntı olabilir mi acaba?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
daha önce böyle bir problem olmuş muydu? ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? herhangi bir ayarıyla oynanmış olma ihtimali var mı?
 
Yok daha önce böyle bir problemi olamamıştı, 2005 yılından bu yana kullanıyoruz. Yalnız şu var daha önce 2000 kVA yerine 1600 kVa bir trafo vardı, sepam ayarları önceki trafoya göre yapılmış olabilir. Ancak bu trafo değişimi de 3 yıldan fazla bir zaman önce oldu.
AG tarafında fazlardan biri diğerlerine göre 300 A kadar fazla çekiyor, Sepam üzerinde okuduklarımda bir dengesizlik yok ancak 20 - 25 A civarlarında...

Sadece şöyle bir Iaçma yazan yerde 36 37 36 şeklinde üç faz gösterilmiş... diğer iki trafonun sepamında o kısımlar 0, 0, 0 şeklinde...
 
Sepam trafonun bağlı olduğu fider çıkışındaki kesicidemi yoksa direk trafo koruma olarak mı kullanıyorsunuz? Akım trafolarında bir sıkıntı olabilir belki yada hakikaten akım sınırını aşıyor olabilirsiniz anladığım kadarıyla 1000-1200 kva civarı yük çekiyorsunuz sürenin ve akımın kontrol edilmesi faydalı olabilir.
 
Direk trafo koruma olarak kullanıyoruz. Sepamları değiştirerek deneyeceğim bir de.
 
sepamlardan ziyade arkadaşımın belirttiği gibi ilk olarak akım trafolarını kontrol etmen senin için daha iyi olur. öncesinde bu problem olmadı dediğin için ihtimali daha da yükseltiyor. yakın zamanda Bakım yapıldı mı trafoya herhangi bir kişinin akım trafoları ya da relö ayarlarıyla oynamış olması mümkün mü bir de bunu araştır gerekirse oraya giren tüm yetkililere sor derim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst