Sensörlerde 4...20 mA Çıkış Ölçümü

Arif TURAN

Üye
Katılım
29 Ağu 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar,

* Seviye ve basınç ölçümü yapan sensörler kullanıyorum ve bu sensörlerin çıkışında akım doğrulaması yapmak için çıkış akımını ölçmek istiyorum. Multimetre ile nasıl yapabilirim bu ölçümü yardımcı olabilir misiniz?

* İkinci sorum, mA loop jeneratörü ile PLC'ye nasıl akım basabilirim? Bağlantısı nasıl olmalıdır?

Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Merhabalar ilk sorunuz için. Flukenin çok hassat multimetreleri var bunları kullanarak sensör çıkışı akımı ölebilirsiniz çıkış ucuna seri olarak bağlayarak. Sıradan bir multimetre ile akım ölçümü hassas olmayabilir. Ma seviyesinde ölçüm yapabilen bir multimetreye ihtiyacınız olabilir.
 
Teşekkür ederim bilgi paylaşımı için :) sensör üzerinde sadece + ve - çıkış uçları bulunmakta, yani beslemeside aynı noktadan yapılıyor ve aynı terminallerden analog sinyal çıkışı alınıyor. Bu durumu gözönünde bulundurursak nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor? Özel bir durum aöz konusu diye düşünüyorum.

Teşekkürler.
 
Sadece 2 kablo beslemesi ve çıkışı aynı yerden yani. Bir fikrim yok o zaman.
 
Evet beslemenin yapıldığı terminallerden aynı zamanda analog çıkış alıyorsunuz. Yani verdğiniz gerilim sensörün direncine göre yorumlanıp size 4...20 mA aralığında bir çıkış akımı olarak üretiliyor.
 
Besleme noktasından seri şekilde multimetreyi bağlasanız?
 
Deneyeceğim teşekkür ederim. Siz ne iş ile meşgulsünüz.
 
1ohm - 100ohm arasında bı direnci beslemeye seri bağla. direnç üzerinden voltajı ölç. 1ohm kullanırsan 4ma için 4mv ölçersin. 100ohm kullanırsan 400mv ölçersin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst