Sensörlü Armatörlerde Led lamba kullanımı

Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar apartmanımızda sensörlü armatörler takılı bunların lambasını ben e27 duylu led ampullerle değiştirdim. Sorun şu sensör aktif olmadığı halde led lamba kısık bir şekilde ışık veriyor ve 24 saat boyunca yanıyor akşamları sensör aktif olduğu zaman normal ışık veriyor sensör aktif değilken kısık ışık veriyor bundan ben rahatsız oldum bunu düzeltmenin bir yolu varmı. Ayrıca başka bir marka sensörlü armatür var onda bu sorun yok normal yanıp sönüyor. Bu sensör devresiyle ilgili bir sorun olabilirmi sensör az bişey elektirk kaçırıyor zaten led lambalarda çok düşük bir enerjiyle çalıştığı için bu elektiği ışıga dönüştürüyor. Ayrıca armatörler çift lambalı birisine normal sarı ampul taktığım zaman bu sorun düzelliyor o zamanda led lambayla sarı lamba beraber yanıyor tasarruf etmenin bir anlamı kalmıyor. 2 sinide led lamba taktığım zamanda bu sefer ikiside kısık şekilde şık veriyor led lamblarım 7 w lık. ayrıca led lambanın birisini 7 w birisini 9 w lık taktığım zaman yanıp yanıp sönüyorlar Bu sorun hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi?
 
Fotoselli ( sensörlü ) Lambalar elektironik olarak çalıştiğindan tasarruflu lambalarda sensör algilamasi gec veya lamba yanmasi 3-4 saniye ile gecikebilir. Sensör açma kontaği gec algiladiği için bir süre sonra sensör bozulmaya veya direk yanmaya yol açiyor.
Onun için sensörlü lambalarda tasarruflu lambalar değil e-27 holojen lambalar takiniz.
Kisik yanmasi ise sensör arizasindan kaynaklanan bir sorun dediğim gibi kontağını tam kapatmayabilir.
 
Sorun, sensörlü armatürün içindeki rölede, ya sensörlü armatürü ya da lambayı değiştireceksiniz.
 
Ledlere faz direct geliyorsa böyle bir durumla karşılaştım. Fotoselli röleye eğer faz girip lambaya gidiyor role nötr ucunu kesip veriyorsa lambada fotosel çalışmazken hafif yanma parlama gibi görünebilir.

Faz ve nötr uçlarını yer değiştirip deneyebilirmisiniz?

kolay gelsin.
 
faz ve nötr uçlarını değiştirdim yine aynı sorun devam etti sorun arkadaşarın dediği gibi armatürün içindeki rolenin tam kapatmıyor olmasından kaynaklanıyor sanırım. çünkü başka marka sensörlü armatür bu sorunu yapmıyor ya komple armatürleri değiştireceğim yada eski sarı lambalara döneceğim
 
Röleyi triakla değiştir iş yaparsa hepsini buna dönüştür.
 
Sensör çalışma sırasında tık tık ses yapıyormu yani röle açma kapama sesi.
 
Röleli demekki sızıntı akımı geçiyor olmalı bu da ledlerin ışıldamasına yetiyor. Devresini incelemek gerekiyor biraz uğraştırır. Armatürünüzü değiştirin daha az uğraşırsınız. Devresinin yakın plan resmini koyabilirseniz belki bir şeyler çıkarabiliriz. Arkalı önlü yakın ve yüksek çözünürlüklü olura daha iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst