sensör yardımı

drajl

Üye
Katılım
14 May 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. okulda yapacağim ufak bi projede kapı kontrolünü sağlayacağım ufak bi makette kapıyı açmak için kullanacağım sensöre hala karar veremedim. Fatek PLC ile kontrolü sağlayacağım. Nasıl bi sensör kullansam acaba?

ayrıca projede 2 tanede röle kullanacağım bu yüzden bu sensörün çalışma voltajı rölelerle aynı olmalı yoksa 2 ayrı gerilim kaynağı kullanmam gerekecek. hatta birde motorum var ufak bir dc motor bunun gerilimide bu röle ve sensörlerle aynı çalışma gerilimine sahip olursa o zaman sadece bi gerilim kaynağıyla bunların hepsini beslerim.

yardımcı olacak arkadaşlara minnettar olacağım.)
 
Açılır - kapanır giriş kapılarından (kayan kapılar) yapacaksan plc kullanmadan bu işi çözebilirsin. Ama plc kullanıyım profosyonel güzel bişey olsun dersen, akıllı röle kullanman daha iyi olacaktır.
 
krdeş işyerinde bi usta arkadaş yüksekokul bitirme projesi için çok güzel bi kapı yaptı, plc ile değil karşılıklı fotoseller var araya cisim girince kapı açılıyor, uzaktan kumandalı, ayrıca kapı açıldı kapandı sensörleride ufak mikro swütch gibi endüktif sensör kullandı foto ayarlayabilirsem gönderirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,283
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst