Sensör ve Alarm?

Başlamak için iyi bir yol kesinlikle kendini geliştireceğine inanıyorum. ama bazen direk amaca yönelik hareketler yapabilirisn :)
 
arkadaşım o zaman sana şöyle bir öneride bulunabilirim lazer güvenlik sistemlerini incele internette bir çok örneği mevcut ben de yapmıştım bir tane ama evimdeki bilgisayarda hafta sonu fırsat bulabilirsem buraya çizimlerini kodlarını koyabilirim
kısacası mantık şöyle bir tane lazer ve ldr alıyorsun karşılıklı-aynalarla lazer ışığını yansıtarak dağıtıp farklı yerlere taşıyabilirsin- koyuyorsun. ldr yi pic16f84 ün A portuna giriş olarak bağlıyorsun B portuna ise bir siren bağlıyorsun ve A portunu sürekli denetliyorsun lazer ışığı kesildiğinde B deki sirene sinyal gönderiyorsun ve siren çalmaya başlıyor sireni susturmak için çeşitli yöntemler mevcut o kısmını sana bırakıyorum ama kısacası mantık bu şekilde(ben alarm açıp kapatmak ve sireni susturmak için bu arabalarda bulunan alarm kumanda sistemlerini bağlamıştım bir alıcı ve verici uzaktan alarmı susturup aktif veya pasif yapabiliyordum bana toplam maliyeti 2 sene önce 60 lira civarı olmuştu daha ucuza da mal edilebilir ben acemi olduğumdan biraz uğraşmıştım;) )

saygılar
 
Bahsettiğin uygulama için özel kapı sensörleri düşük maliyetlere satılıyor.bağlantı konusundada bir sorun yaşamazsın.
 
Slm arkadaşlar ben yeniyim.

Şimdi ben sensör almak istiyoum ve bunu bir alarm gibi zile bağlamak istiyorum.Kapının girişine koyacağım.

Peki bunları nasıl yapayım.Böyle birşey mümkün müdür.

Yani diyelim bende bir zil birde sönsör var.Sonra ne yapabilirim.Tam nasıl olduğunu söylerseniz sevinirim.

evet mukun ama sensör 22o ac calışıyorsa onagore bir zil kolan yada 15v tırafu kolan 220 bagla sonra apul girişden tırafuya sonra da zile bagla:D
 
Devre şeması olan var mı 829 LHI 978 hareket sensörüyle power ledle nasıl sürebilirim.
 
6 V ile çalışan haraket sensörleri mevcut 4 adet kalem pille kullanabilirsin kablosuz tip olanları var maliyet kısmını düşünürsek bir diak kullanarak kendine küçük çaplı bir hareket sensör devresi yapmanı tavsiye ederim 9 v pil kullanarak basit bir şekilde bağlantını yapabilirsin

PIR hareket sensörü (Denenmiştir)

Hareket sensörü devrelerini inceledim internetten fakat çok fazla devre yok zaten hepsi birbirine çok yakın. benim yaptığım devrede bunlardan birisi yanlız 3. opamp'a da giriş yaplmış. 3 tane opamp kullanılınca çıkış çok mu hassas oluyor yoksa karasızmı oluyor çözemedim yani istediğim gibi olmadı. Şimdi se harika deney setinin üzerindeyken 2-3 metreden alıyor hareketi.bakalım yukarıda ne yapacak.
bu devreyi yaparken ölçerek giderseniz daha kolay olur.1. opampın girişlerinde yaklaşık 0,80 civarında gerilim olacak çıkış gerilimi de ona yakın ikinci yükseltme işleminde çıkıştan 2,40 civarında gerilim elde ettim. buda bana yetti.ilk gerilim verdiğinizde çıkış gerilimi 0 volt oluyor hemen sonra 3,69v a çıkıp bir süre bekliyor. sonra 2,40 civarına gelip artık çalışmaya başlıyor yani hemen hareket algılamıyor demeyin kondansatörlerin sarj zamanını bekliyor yani. Yapacaklara kolay gelsin. Bu arada lht878 pır sensör kullandım devrede bağlantı şekli hepsinde de aynı işarete en yakın olan + sonra sırasıyla sinyal ucu ve gnd .


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
12v luk zile vona infrared beam kapı bariyer baglayabilirsin
 
hocam ben devreyi yaptım ama alarmı nasıl bağlıcam bendeki alarm 1 milyonculardan aldıhım alarm onu paqrçaladım ve onn çalışma prensibini biliyorum. Aldıhım alarmı naıl bağlıycam yardımcı olurmusunz.
(yada başak bir alarm da bağlaya bilirm sadece nasıl bağlama yapıcağım önemli)
 
sensörlü tavan alarmları satılıyor bir de iki adet uzaktan kumandalı 30 tl geçen gün tekzen de gördüm
 
pillerle uğraşmak yerine 12 volt adaptör kullanın fişinide istediğiniz zaman takıp çıkartırsınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,574
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst