sensör sorunu

doganay58

Üye
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar benı bır sorunum varda ben evın gırısne bır sensörlu bır lamba bagladım calısıyor ama gunduz lambanın bırı goz kırpıyor bu neden olur lamba ayarları gece ve zaman ayarıda ortada
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
faz la nötür ün yerini degiştirin,sorun kalkacaktır . (buattan) lambaya direk faz geldiginde kondansatör üzerinden periyodik olarak ışıma yapabilir.
 
eger role cıkıslı sensörün var ise baglantıda problemin vardır.
 
ustam fazla nötrun yerını degıstırdım ama yıne sorun devam edıyor anlamadım gıttı
 
baglantılarını resimleyerek buraya ekleyebilirmisin ? bir yanlış var büyük ihtimallede faz anahtarlama devrenden önce lambana giriyor,sorunda bundan kaynaklanıyor.
 
Aynı olay benim başımada geldi bu olayın çözümü yok nasıl oluyorsa 2 kere başıma geldi Sensörü değiştir
 
Arkadaşlar bütün sensörlü'ler Röle çıkışlıdır bildiğim kadarı ile,sensörde bir uyum suzluk oluyor elektronik devresinde bazı hatalardan dolayı dengesiz yanıyor ışık algılama ayarı ile oynarsan düzelir gibi oluyor zaman sonra tekrarlıyor bu arızayı,tavsiyem sensörü değişdir proplemi ortadan tamamen kaldır derim,Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar hareket dedektörlerinde, çin den ucuz ithal edilen bazı sensörlerde bu tür problemler yaşanmakta, olayın benim tespit ettiğim nedeni, sensörün beslendiği linyede güce göre, değişebilir başka bir cihazın devreye girip çıkması,( buzdolabı, fluoresant lamba, genelde endüktif yükler ) sensörde bir pick oluşturuyor. Sensör sanki hareket algılamış gibi, röle çıkışı verebilmektedir.
 
vain bu konuda haklısın sensörü bağladığın linyede çalışmıyor ama sök takılan ssensörü başka bir yerde dene orda çalışıyor sana katılıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst